Κάποτε, κάθε άλλο παρά παλιά, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Τον έβλεπες με την μπάλα στα πόδια και εισέπραττες αυτό το συναίσθημα πληρότητας που γεννά μόνο το σπουδαίο, το εξαιρετικό. Συνεχείς τραυματισμοί όμως και ένας τουλάχιστον αμφιλεγόμενος επαγγελματισμός έκαναν τον Εντέν Αζάρ να περάσει εντελώς σε δεύτερη μοίρα. Να γίνει κάτι σαν ανέκδοτο…

Η μεταγραφή των ονείρων του στη Ρεάλ Μαδρίτης εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Ο Κάρλο Αντσελότι έπαψε να τον υπολογίζει. Σταμάτησε να του δίνει έστω ολιγόλεπτες συμμετοχές. Όταν λοιπόν, την περασμένη Κυριακή (2/4), ο Ιταλός κόουτς του έκανε σήμα να βγάλει τη «σαλιάρα» και να ετοιμαστεί να μπει στο 65ο λεπτό του ματς απέναντι στη Βαγιαδολίδ, ο Βέλγος δικαιολογημένα ένιωσε έκπληξη.

«Εγώ;», είπε στον προπονητή του, σχεδόν τσιμπιόταν να δει αν συμβαίνει αλήθεια. Όταν πείστηκε πως ο «Καρλίτο» δεν τον… δουλεύει, ο Αζάρ έσκασε ένα χαμόγελο ευτυχίας. Σαν αυτό που άλλοτε γεννούσε αυτός στους φιλάθλους με όσα έκανε στα γήπεδα. Είχαν περάσει 203 ολόκληρες μέρες από την τελευταία φορά που έπαιξε στη La Liga. Και γενικώς είχε να παίξει από τις 3 Ιανουαρίου και ένα ματς Κυπέλλου με αντίπαλο ομάδα της Δ’ Κατηγορίας.

Ασίστ στην επιστροφή του ο Αζάρ και ελπίδα πως δεν ήταν «φωτοβολίδα»

Μπήκε στη θέση του Καρίμ Μπενζεμά, που είχε κάνει «παπάδες» ως τότε για πολλοστή φορά, με χατ τρικ ως ντοκουμέντο. Ο κόσμος των «μερένγκες» δεν χάρηκε που είδε τον Βέλγο. Έχουν τα δίκια τους αφού ποτέ δεν είδαν και τον πραγματικό Αζάρ με τη φανέλα της ομάδας τους, μόνο έναν «παρία» με χρυσό συμβόλαιο (25 εκατ. ευρώ το χρόνο) που ζεσταίνει τον πάγκο ή την εξέδρα.

Αλλά το ματς ήταν ήδη στο 4-0 και ο Αντσελότι ήθελε να κάνει rotation. Ο 32χρονος επιθετικός δεν ήταν αρνητικός αν σκεφτούμε πόσο καιρό είχε να αγωνιστεί. Έδωσε και ασίστ μάλιστα, αυτή που οδήγησε στο 6ο και τελευταίο γκολ της «βασίλισσας» (6-0 το τελικό σκορ).

Θα είναι αυτό το δείγμα αρκετό για να δούμε κι άλλες φορές τον άλλοτε σούπερ σταρ της Τσέλσι εν δράσει αυτή τη σεζόν; «Δούλεψε πολύ καλά τις τελευταίες μέρες, έκανε καλή είσοδο στο ματς και θα έχει κι άλλες ευκαιρίες πολύ σύντομα», είπε ο προπονητής του. Ενδιαφέρον αν το εννοεί, δεν είναι βλέπετε η πρώτη φορά που το λέει φέτος, αλλά χρειάστηκαν… 203 μέρες για να περάσει σε πράξεις.