Ο Sam Harrison, ένας 22χρονος δύτης φοράει τη στολή του και ετοιμάζεται προκειμένου να βρει κάτι πολύτιμο. Μην φανταστείτε πετράδια ή νάρκες του Β’ ΠΠ. Ο Sam μαζεύει χαμένα μπαλάκια του γκολφ από τον βυθό της εκάστοτες λίμνης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπολογίζεται ότι 300 εκατομμύρια μπάλες του γκολφ χάνονται κάθε χρόνο, προσφέροντας μια πιθανή οικονομική ευκαιρία σε όσους θέλουν να κάνουν το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Όταν τα μπαλάκια του γκολφ πέφτουν καταλάθος στις λίμνες της πίστας, οι περισσότεροι τα θεωρούν χαμένα για πάντα. Ωστόσο υπάρχει μία ολόκληρη βιομηχανία που ασχολείται με το «ψάρεμα» αυτών των μπαλών και τη μεταπώλησή τους ως μεταχειρισμένες.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την κατάδυση σε θολά νερά γεμάτα με λάσπη, ζιζάνια, συντρίμμια και υδρόβια πλάσματα, όπως βδέλλες, νερόφιδα και κροκόδειλους.

Ο Sam Harrison, ένας τραπεζίτης με έδρα το Λονδίνο, συνίδρυσε το Lake Ball Diving και υπολογίζει ότι μπορεί να κερδίσει έως και 100.000 £ (150.000 $) ετησίως συλλέγοντας και πουλώντας μπάλες του γκολφ, με μέσο όρο 5.000 μπάλες να βρίσκονται σε κάθε λίμνη.

Photo credits: Unsplash