Ξεκίνησε τα περίεργα tweets ο Elon Musk, λίγο μετά την εξαγορά του Twitter. Ο δισεκατομμυριούχος είναι γνωστό ότι τρολάρει συχνά «αντιπάλους» του μέσα από τα social media. «Η επόμενη εξαγορά μου θα είναι η Coca Cola για να ξαναβάλω κοκαΐνη στο αναψυκτικό», έγραψε, προβάλλοντας το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα. Ακόμα, είπε ότι μπορεί να κάνει θαύματα και να εξαγοράσει τα McDonald’s για να φτιάξει όλες τις μηχανές παγωτού – δεν είναι κακή ιδέα-.

Ο Musk είχε δηλώσει ότι υπάρχει μεγάλη λογοκρισία στο Twitter, την οποία θέλει να καταργήσει. «Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», γράφει την ώρα που οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται για ρητορική μίσους στην πλατφόρμα. Γενικά, υπάρχει μια σχετική ανησυχία για τις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσουν και για το μέλλον της πλατφόρμας.

Συνέχισε να βομβαρδίζει τους ακόλουθούς του με tweets όλο το βράδυ. «Για να αξίζει το Twitter την εμπιστοσύνη του κοινού, πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να ενοχλεί εξίσου την ακροδεξιά και την ακροαριστερά». Στην συνέχεια τόνισε ότι τα ιδιωτικά μηνύματα στο Twitter θα πρέπει να έχουν κρυπτογράφηση, ώστε κανείς να μην μπορεί να σας χακάρει.

Αναφέρθηκε ακόμα και στην πλατφόρμα του Donald Trump, το Truth Social, που σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, θα ήταν το μέσο της αλήθειας. «Το Truth Social (φρικτό όνομα) υπάρχει επειδή το Twitter λογόκρινε την ελευθερία του λόγου».

Στο προφίλ του Musk, φαίνεται καρφιτσωμένο ένα σχετικό με την ελευθερία του λόγου tweet, από τις 26 Απριλίου. Ο ίδιος τότε είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα μέσο χωρίς καμία λογοκρισία. Τελικά εξαγόρασε το Twitter έναντι έναντι 44 δισ. δολαρίων.

«Μιλώντας για ελευθερία του λόγου, απλώς εννοώ αυτό που σημαίνει και για τον νόμο. Είμαι κατά της λογοκρισίας που ξεπερνά τα όρια του νόμου. Αν οι άνθρωποι θέλουν λιγότερη ελευθερία έκφρασης, θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμους. Ως εκ τούτου, το να υπερβεί κανείς τον νόμο είναι αντίθετο στην θέληση του λαού».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Γιατί ο Elon Musk περίμενε να βρεθούν οι μετοχές του Twitter στα 54.20 δολάρια για να κάνει προσφορά;

Το θετικό και το αρνητικό της εξαγοράς του Twitter από τον Musk: Ποιο μπορεί να επικρατήσει;

Machine Gun Kelly – Megan Fox: Του πίνει το αίμα…κυριολεκτικά