Η ευλογία και η κατάρα των πετυχημένων ρόλων. Η Κάλι Κουόκο θα είναι πάντα, για τον περισσότερο κόσμο, η «Πένι» του Big Bang Theory ό,τι και να (έχει) κάνει από εκεί κι έπειτα επαγγελματικά. Και μάλιστα απλώς και μόνο ως η χαριτωμένη όμορφη που συμπλήρωνε την παρέα των αγαπημένων μας nerds, όχι κάτι το σπέσιαλ. Είναι άδικο; Είναι αυτό που είναι. Η ταύτιση είναι η παγίδα που συχνά δεν βλέπουν ή επιλέγουν να αγνοούν οι σταρ των sitcom.

Δείτε και το παράδειγμα του Μάθιου Πέρι. Πέθανε και ο κόσμος αποχαιρετούσε τον «Τσάντλερ» από τα Φιλαράκια. Μια συλλογική αυταπάτη στην οποία συνειδητά συμμετέχουμε όλοι μας, επιλέγοντας να δούμε την πραγματικότητα υπό τον παραμορφωτικό φακό της TV.

Όπως και να έχει, το 1 εκατ. δολάρια (!) αμοιβή ανά επεισόδιο σίγουρα βοηθούσε την Κάλι Κουόκο να βρίσκει ψυχική αρμονία με αυτό που είναι και που κάνει, να είναι ΟΚ στη «ζώνη ασφαλείας» της. Είναι πάντως φανερό πως προϊόντος του χρόνου αναγνώρισε αυτή την επαγγελματική συνθήκη ως πρόβλημα. Αλλά και ως ευκαιρία. Να η σωστή νοοτροπία. Να υπερβαίνεις τα όρια. Αυτά που σου βάζουν οι άλλοι, αυτά που βάζεις ο ίδιος στον εαυτό σου.

Κάλι Κουόκο

Η «εκδίκηση» της Κάλι Κουόκο

Με το The Flight Attendant, αυτή τη «θριλεροκωμωδία» του HBO, την πρώτη της δηλαδή δουλειά έξω από τη «φούσκα» που τη ξέραμε, ήρθε και μας χτύπησε με τη μορφή αποκάλυψης: Η Κάλεϊ Κουόκο, τελικά, έχει υποκριτικό ταλέντο.

Ήταν ένα εντελώς απρόσμενο boost στην καριέρα της. Μια απόδειξη πως το κορίτσι αυτό είχε πράγματα που έκρυβε ή μάλλον η σειρά που είχε ταυτιστεί δεν την άφηναν να δείξει. Παίζοντας μια αεροσυνοδό με πρόβλημα αλκοολισμού και ροπή στο να μπλέκει σε λάθος ιστορίες, κέρδισε χειροκρότημα και βραβεία.

Ξάφνου, είχε αλλάξει πικ, είχε αλλάξει status. Είχε, κυρίως, τροποποιήσει το σημείο αναφοράς της. Αν όχι για τους κολλημένους του (ή στο) Big Bang, σε όλους τους υπόλοιπους που ήταν έτοιμοι να δουν κι άλλα πράγματα – δεν είναι λίγοι.

Κάλι Κουόκο Big Bang Theory

Τα επόμενα της βήματα ωστόσο χωρίς να είναι κακά δεν της έδωσαν αυτό το «ουάου» στοιχείο. Τόσο στις ταινίες The Man from Toronto με τον Κέβιν Χαρτ, Meet Cute όσο και στη σειρά Based on a True Story το πράγμα ήταν ΟΚ, χωρίς δηλαδή κάποια είδους υπέρβαση.

Κι έρχεται τώρα το Role Play, που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Amazon Prime, να καταγράφει ως πισωγύρισμα. Ένα wannabe Mr and Mrs Smith εγκλωβίζεται στην αδιαφορία και στην αδυναμία του σεναρίου – σε τέτοιες συνθήκες κανείς δεν μπορεί να φανεί.

Η Κάλι Κουόκο λοιπόν βρίσκεται υπό μια έννοια πάλι εκεί που ήταν μόλις τελείωσε η θητεία της ως «Πένι» μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Να πρέπει να αποδείξει πράγματα, να πρέπει να απαντήσει στους επικριτές της. Η 38χρονη ηθοποιός ξανά σε σταυροδρόμι…

Κάλι Κουόκο

Η μητρότητα και η ψυχοθεραπεία της άλλαξαν τη ζωή

Σε προσωπικό επίπεδο πάντως, μοιάζει να είναι καλύτερα από ποτέ. Γεννημένη… άστατη ερωτικά, φαίνεται πως της προέκυψε αίφνης ισορροπία. Έπειτα από 2 γάμους που δεν μακροημέρευσαν φαίνεται πως βρήκε αυτό που έψαχνε στο πρόσωπο του επίσης ηθοποιού, Τομ Πέλφρεϊ – του Ozark. Κι ας έλεγε μετά το 2ο διαζύγιο της, που ήταν επεισοδιακό, πως δεν πίστευε πια σε αγάπες και έρωτες.

Την περασμένη άνοιξη έγιναν γονείς, έφεραν στον κόσμο την κορούλα τους, Ματίλντα. Τη μητρότητα, καθώς έχει πει, τη νιώθει ως ευλογία. Αφού πρώτα ξεπέρασε τον τρόμο που επί σειρά ετών ένιωθε στην ιδέα πως θα γίνει μαμά.

Επιζητεί να κάνει τα πράγματα όπως αυτή πιστεύει πιο σωστά για το παιδί της. Αδιαπραγμάτευτα. Ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται σύγκρουση. Να τις προάλλες τσακώθηκε με έναν επιβάτη σε ένα αεροπλάνο επειδή της έκανε παρατήρηση που είχε βάλει δυνατά έναν ήχο νανουρίσματος για τη μικρή. Οι νέοι γονείς είναι πάντα εύθικτοι σε κάτι τέτοια. Ακόμα περισσότερο αν πρέπει συνεχώς να πρέπει να αποδεικνύουν πράγματα στο επαγγελματικό κομμάτι.

Γενικά ομιλώντας πάντως, έχει δουλέψει πολύ τον εαυτό της εσωτερικά η Κάλι Κουόκο. Με ψυχοθεραπείες, δίχως τις οποίες νιώθει πως δεν μπορεί να κάνει. Έμαθε έτσι να συγχωρεί τον εαυτό της για τα λάθη της, να διαχειρίζεται τα όποια τραύματα.

«Το πιο δύσκολο ήταν να αποδεχθώ πως είμαι απλώς μια κανονική γυναίκα, όχι κάποιου είδους υπερήρωας», το έχει συνοψίσει. Αν μας επιτρέπει, ομοίως δύσκολο ήταν το να αποδεχθεί πως δεν ήταν απλώς και μόνο η Πένι του Big Bang…