Όταν ζούμε μεγάλες στιγμές, ακόμα κι αν αναγνωρίζουμε πόσο μεγάλες είναι, δεν δίνουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας να τις κατανοήσει τη στιγμή που συμβαίνουν. Περιμένουμε να περάσουν χρόνια για να τις αποτιμήσουμε. Πάνω σε αυτό το πνεύμα, δεν ξέρω αν έχει καταλάβει ο Έλληνας φίλαθλος και δη ο Ολυμπιακός, τι ακριβώς έχουμε ζήσει την αθλητική σεζόν 2023-2024;

Ας αφήσουμε όλους τους άλλους, ας εστιάσουμε στον φίλαθλο του Ολυμπιακού. Έχετε καταλάβει τι έχετε ζήσει φέτος; Πήγατε από το ναδίρ στο ζενίθ χωρίς καν να το περιμένετε. Από την απόλυση του Μαρτίνεθ κάπου τον Νοέμβριο, στον ερχομό του Καρβαλιάλ που έφυγε μετά το 2-0 στη Λεωφόρο, ήρθε ο Μεντιλίμπαρ, αναθαρρήσατε ψυχολογικά, ήρθε μετά η 4άρα από τη Μακάμπι και το 3-1 με τον Παναθηναϊκό και έλεγαν όλοι πως τελείωσε ο μήνας του μέλιτος.

Αμ δε, που είχε τελειώσει. Είχε μόλις αρχίσει ένας βίος ανθόσπαρτος, όσον αφορά τη φετινή, αλλά και την επόμενη σεζόν.

Έχετε καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός…

Έχετε καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε περισσότερο με τη Μακάμπι και τη Φερεντσβάρος παρά με την 4η ομάδα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ; Κι έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο με την τελευταία περισσότερο απ’ ό,τι με τις άλλες;

Έχετε καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός φτάνει στον τελικό επειδή πήρε τον κορυφαίο σκόρερ της Ιστορίας του; Ναι, το γράφω χωρίς ντροπή. Σπουδαίοι έχουν φορέσει τη φανέλα, αλλά αυτό που κάνει φέτος ο Ελ Κααμπί, δεν συγκρίνεται με τίποτα. Μέσα σε μία χρονιά πάει να γίνει πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκά ματς. Είναι 2ος με 15 γκολ και θέλει άλλα 2 για να περάσει τον Ελ Αραμπί. Το διανοείστε; Όπως είναι φέτος τα πράγματα, το βλέπω να σκοράρουν και οι δύο στον τελικό και να μοιράζονται την πρωτιά. Ο ένας όμως έχει 15 σε 19 ματς και ο άλλος 16 σε 33 ματς.

Έχετε καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός φτάνει να διεκδικήσει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό τρόπαιο με βασικό τερματοφύλακα τον Τζολάκη, που πριν 3 χρόνια ήθελαν όλοι να τον κρεμάσουν για τα πέναλτι με τη Λουντογκόρετς;

Έχετε καταλάβει ότι ο Μεντιλίμπαρ έσβησε την Άστον Βίλα έχοντας ως όπλο τον Ιμπόρα, παίκτη που μέχρι τον Φεβρουάριο έμοιαζε έτοιμος να κρεμάσει τα παπούτσια του;

Έχετε καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός πάει τελικό με παίκτες που έφεραν ο Καρβαλιάλ με τον προηγούμενο τεχνικό διευθυντή και ο Μεντιλίμπαρ απλά μπόρεσε να τους αξιοποιήσει στο έπακρο;

Έχετε καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του σεζόν πέρσι τον Ιούλιο και 10 μήνες μετά παίζει ακόμα ευρωπαϊκά ματς;

Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που εχει συμβεί τη φετινή χρονιά. Έναν σεναριογράφο που γράφει sci-fi να βάζαμε να γράψει το σενάριο της σεζόν για τον Ολυμπιακό, αυτό που τελικά έγινε, ξεπερνάει τη φαντασία του.

Ο Ολυμπιακός να δώσει Μεντιλίμπαρ, Μπαρτζώκα, Ελ Κααμπί στη Μαρίνα Σάττι για να πάρουμε και τη Eurovision

Όπως επίσης, τον πιο παλαβό φίλαθλο του Ολυμπιακού να βάζαμε να επιλέξει, αυτό που έχει ζήσει φέτος ο σύλλογος σε όλα τα αθλήματα, είναι απίστευτα αμίμητο, μυθικό, αλησμόνητο, βάλτε όποια άλλη λέξη θέλετε. Μια ομάδα που Οκτώβριο ερχόταν 2-2 με τη Μπάτσκα Τόπολα, τον Μάιο κερδίζει 6-2 σε δύο ματς την Άστον Βίλα του Έμερι, ενός προπονητή μετρ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Και μια μέρα πριν από αυτή την ολοκλήρωση της εποποιίας, ο Ολυμπιακός φίλαθλος έχει δει την ομάδα μπάσκετ να δαγκώνει τον λαιμό της Μπαρτσελόνα σε ένα ματς που δεν σε έπειθε πως μπορεί να το κερδίσει, με τον ΜακΚίσικ μπροστάρη, και από το 47-42 που έχανε, έκανε σερί 21-12 σε περίπου 5 λεπτά. Δηλαδή μια ομάδα που σε 35 λεπτά είχε βάλει 42 πόντους, έβαλε τους μισούς στο 1/7 του χρόνου. Εποποιία, κυρίως του Μπαρτζώκα, και κατ’ επέκταση των παικτών, της διοίκησης, των βοηθών του.

Δεν είμαι Ολυμπιακός, αλλά αν ήμουν, με όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, το 6-1 με τη Μακάμπι, τα πέναλτι με τη Φενέρ, τα δύο break στη Βαρκελώνη, θα βούλωνα το στόμα μου, δε θα γκρίνιαζα για τα επόμενα δύο χρόνια ακόμα κι αν δεν κατακτούσαν οι δύο ομάδες τίποτα, και θα στήριζα χωρίς καν πρώτη σκέψη όσα κάνουν ο Μπαρτζώκας και ο Μεντιλίμπαρ.

Θα έστελνα μάλιστα ως και ανοιχτή επιστολή αύριο στην ΕΡΤ να στείλει κατευθείαν τους δύο προπονητές και τον Ελ Κααμπί στο Μάλμε, να μπουν στο team της Σάττι και να γυρίσουν όλοι την Κυριακή με τη Eurovision.

Κι υπάρχουν ακόμα μπροστά ένας τελικός κι ένα final-4. Που αν δούμε τους οιωνούς, η Ρεάλ κι ο Ολυμπιακός είναι οι δύο ομάδες που τους χαμογελάει η μοίρα. Δεν υπάρχει, θαρρώ, άλλη ομάδα στην Ελλάδα που να είχε τόσο αλλοπρόσαλλο και αντιποδοσφαιρικό πρώτο μισό σεζόν και να κατάφερνε στο δεύτερο μισό να διεκδικεί το πρωτάθλημα και το Conference League. Κι είμαι Παναθηναϊκός και το γράφω αυτό.

ΥΓ. Τι killer αυτός ο Ελ Κααμπί; Αδιανόητα όσα κάνει.

ΥΓ1. Ένας φίλος μου γκρίνιαζε για τον Ιμπόρα στο πρώτο ματς. Τον περιμένω στη γωνία για την επόμενη φορά που θα γκρινιάξει φέτος. Ολυμπιακοί, αυτό που ζείτε, οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε αν θα το ζήσουμε. Οπότε ζήστε το, απολαύστε το κι αφήστε τις μουρμούρες σπίτι σας.

* Photo credits: Instagram/OlympiacosFC