Πίσω στο 2010, ο Λεμπρόν Τζέιμς γινόταν ο πιο μισητός άνθρωπος σε όλο το Κλίβελαντ, μιας και άφηνε την ομάδα του μετά από 7 χρόνια για να πάει στο Μαϊάμι, να ενωθεί με Γουέιντ-Μπος-Άλεν και να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα. Τέτοιες κινήσεις θεωρούνται προδοσία στο NBA και το βίωσε το 2016 για τα καλά ο Κέβιν Ντουράντ, όταν έφυγε από την Οκλαχόμα. Εκείνη η χρονιά που ο Λεμπρόν μετακόμισε στους Χιτ, η απόφαση του έμεινε στα χρονικά γνωστή ως The Decision.

Όντας ο νέος franchise player του ΝΒΑ εκείνη την εποχή, ο Λεμπρόν με αυτή του την απόφαση συντάραξε τον κόσμο του μπάσκετ. Ταυτόχρονα όμως, οδήγησε τη Nike σε ένα collaboration που γέννησε ένα από τα ωραιότερα sneakers που έχει βγάλει. Όχι μόνο με το όνομα του Λεμπρόν, αλλά εν γένει.

Το Lebron 8 South Beach, όνομα που παραπέμπει στο Μαϊάμι, βγήκε ύστερα από κοινή συνεργασία του Τζέιμς με τον σχεδιαστή της Nike Τζέισον Πέτρι, λίγους μήνες μετά τη μετακόμισή του, τον Οκτώβριο του 2010. Ο Τζέιμς ήθελε να απαντήσει στο μίσος που ένιωσαν οι άνθρωπο του Κλίβελαντ για εκείνον κι έτσι κυκλοφόρησε τότε πρώτα μια Pre-Heat εκδοχή των παπουτσιών, ενώ όλα τα χρώματα και οι συνδυασμοί παραπέμπουν στο Μαϊάμι και δεν υπάρχει ίχνος από Κλίβελαντ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν ο νέος βασιλιάς του Μαϊάμι, αλλά και ένας villain για το υπόλοιπο NBA.

Το South Beach 8 έγινε το πιο δημοφιλές sneaker στην μετά-Τζόρνταν εποχή και μετά το Air-Jordan που παραμένει ως και σήμερα το νούμερο 1 αθλητικό παπούτσι. Το South Beach επανακυκλοφορεί φέτος από τη Nike σε πιο ρετρό εκδοχή, πιο 80’s Miami, σε περιορισμένο αριθμό και αναμένεται, όπως και τότε, να γίνει και τώρα ανάρπαστο.