Η ιστορία της Lush ξεκινά όταν ο τριχολόγος Mark Constantine συναντά την αισθητικό Liz Weir στις αρχές του 1970 σε ένα κέντρο αισθητικής στο Pool, της Αγγλίας. Οι ίδιοι και η ομάδα που είχαν δημιουργήσει, χρησιμοποιούσαν πρώτες ύλες όπως πορτοκάλια, χυμό λεμονιού και κανέλα φτιάχνοντας σαπούνια με διαφόρων ειδών αυτοσχέδια καλούπια- όπως το Sea Vegetable και το Bohemian. Οι πρώτες χειροποίητες βόμβες μπανιέρας (bath bombs) δημιουργήθηκαν επίσης τότε, όπως η Blackberry Bath Bomb!

Η φιλοσοφία της εταιρείας κινήθηκε γύρω από τη χρήση φρέσκων, οργανικών συστατικών, κατάλληλων για χορτοφάγους, με «ηθικές» αγορές από πηγές που τηρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δίκαιο εμπόριο, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία χειροποίητων προϊόντων, εκ των οποίων πολλά είναι χωρίς συσκευασία, γύρω από τον βασικότερο πυρήνα: είμαστε ενάντια στις δοκιμές των προϊόντων στα ζώα.

To ‘LUSH’ αντικατοπτρίζει τον φρέσκο, πλούσιο, οργανικό χαρακτήρα των προϊόντων.

Η θερμή αποδοχή του κοινού οδήγησε στην επέκταση της εταιρείας και στη δημιουργία του πρώτου μεγάλου καταστήματος στο Kings Road, το οποίο σύντομα γέμισε με πελάτες και ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ήθελαν να ανοίξουν κατάστημα Lush στη χώρα τους.

Αν η αγάπη για τον εαυτό μας είναι το κλειδί για τη «συντήρηση» μας, τότε τα προϊόντα της LUSH ως self preserving, έχουν να μοιράσουν απέραντη αγάπη σε σένα και το σώμα σου.

Περισσότερα από 90% των προϊόντων της LUSH είναι αυτοσυντηρούμενα, που σημαίνει πως δεν περιλαμβάνουν τίποτα συνθετικό προκειμένου να μένουν φρέσκα.

Επιπλέον 95% των προϊόντων είναι vegan, ενώ περίπου 66% είναι naked χωρίς συσκευασία.

Τι είναι τα συνθετικά συντηρητικά;

Τα συνθετικά συντηρητικά χρησιμοποιούνται ευρέως σε τρόφιμα και καλλυντικά για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους και να αποτρέψουν την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα συντηρητικά έχουν ποικίλλες μεθόδους καταπολέμησης των βακτηρίων.
Είναι αφενός αποτελεσματικά σε αυτό που κάνουν, αλλά όταν ξεπλένονται στις αποχετεύσεις μας, εισέρχονται σε υδάτινες οδούς όπου συσσωρεύονται και έχουν τοξικές επιπτώσεις.

Vegan

Για αυτόν τον λόγο, εδώ και δεκαετίες η LUSH δημιουργεί καλλυντικά που δεν απαιτούν συνθετικά συντηρητικά – κάθε μία από τις στέρεες εφευρέσεις της όπως οι μπάρες σαμπουάν, οι μπάρες φυσαλίδων και τα στερεά μαλακτικά είναι αυτοσυντηρούμενα.
Επειδή τα βακτήρια χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, αυτά τα καινοτόμα στέρεα προϊόντα παρασκευάζονται με λίγο ή καθόλου νερό και είναι τέλεια ισορροπημένα χωρίς συνθετικά συντηρητικά. Πρόσφατα, δημιουργήθηκαν ακόμη περισσότερες επιλογές αυτοσυντήρησης που δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε συμπαγή αντικείμενα. Η δουλειά πίσω από τη δημιουργία αυτών των προϊόντων είναι σχολαστική. Χρειάστηκαν ώρες πειραματισμού και δεκάδες προϊόντα δοκιμής για να βρεθεί ένας τρόπος συνδυασμού συστατικών για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων χωρίς τη χρήση συνθετικών συντηρητικών.

Τι είναι τα αυτοσυντηρούμενα προϊόντα της LUSH;

Oι φόρμουλες των προϊόντων αυτών έχουν εξισορροπηθεί επιδέξια με τρόπο που τα ίδια τα συστατικά διατηρούν το προϊόν καθαρό από την υπερβολική ανάπτυξη βακτηρίων. Το να τα αποκαλούμε χωρίς συντηρητικά θα ήταν παραπλανητικό, καθώς πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν συστατικά όπως μέλι και αλάτι, τα οποία χρησιμοποιούνται ως φυσικά συντηρητικά εδώ και αιώνες!

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Ο Daniel Lee έκανε το ντεμπούτο του στον οίκο Burberry δίνοντας το στίγμα για την επόμενη μέρα

Κερατούκλα Julia Fox: Η εμφάνισή της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα ξεσήκωνε και την Ελένη Λουκά

Τα προϊόντα που θα χρειαστείς για το απόλυτο μακιγιάζ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου