Μπορεί να περάσατε ένα χαλαρό βράδυ στο σπίτι βλέποντας Netflix στον καναπέ και παράλληλα τρώγοντας κάποιο junk food, ωστόσο το έντερό σας… δεν ήταν συνεργάσιμο, με αποτέλεσμα τώρα να νιώθετε φουσκωμένοι. Η παρακάτω ακολουθία της yoga συνδυάζει διατάσεις και twists που στοχεύουν στα όργανα της κοιλιακής χώρας. Μπορείτε να συνδυάσετε τις στάσεις με διαφραγματική αναπνοή έτσι ώστε να ανακουφιστείτε ακόμη πιο γρήγορα.

Οι 5 στάσεις που θα σας βοηθήσουν:

  1. Marjaryasana-Bitilasana

Φέρτε τα χέρια σας κάτω από τους ώμους σας και τα γόνατα κάτω από τους γοφούς σας. Με την εισπνοή κάνετε λόρδωση και κοιτάξτε προς το ταβάνι και με την εκπνοή στρογγυλέψτε την πλάτη σας και κοιτάξτε προς τον αφαλό σας. Η βαθιά αναπνοή σε αυτές τις στάσεις θα κάνει μασάζ στα όργανά σας καθώς συμπιέζετε και επιμηκύνετε εναλλάξ.

  1. Adho Mukha Svanasana

Ελάτε στη σανίδα για να ρυθμίσετε τα χέρια και τα πόδια σας. Τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από τους ώμους και τα πόδια σας αφήστε τα ανοιχτά όσο οι γοφοί σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους μύες της κοιλιάς, πιέστε τους γοφούς σας προς τα πάνω και προς τα πίσω, έχοντας το κεφάλι σας στην ίδια ευθεία με την σπονδυλική σας στήλη. Λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας. Πάρτε 5 έως 10 βαθιές αναπνοές από τη μύτη.

  1. Utthita Trikonasana

Από τη θέση Adho Mukha Svanasana, τοποθετήστε το δεξί σας πόδι ανάμεσα από τα χέρια σας και σηκώστε τον κορμό σας, καθώς τεντώνετε το δεξί σας πόδι, στρίψτε το αριστερό σας πέλμα προς τα έξω και τη λεκάνη σας προς τα αριστερά. Κάνετε μία πλάγια κάμψη και σηκώστε το αριστερό χέρι σας προς το ταβάνι, ενώ το δεξί βρίσκεται στο πάτωμα. Μείνετε για 5 έως 10 αναπνοές και κάνετε το ίδιο για το άλλο πόδι.

  1. Parivrtta Trikonasana

Αφήστε το δεξί σας χέρι στη πάτωμα και ευθυγραμμίστε τους γοφούς σας — κρατώντας το δεξί ισχίο στην ίδια ευθεία με το αριστερό. Διατηρήστε τα πόδια σας σταθερά και δυνατά. Στρίψτε προς τα αριστερά και αγγίξτε το αριστερό σας χέρι προς τον ταβάνι με την παλάμη σας στραμμένη μακριά από το σώμα σας. Μείνετε για 5 έως 10 αναπνοές και μην ξεχάσετε να κάνετε το ίδιο για την άλλη πλευρά σας.

  1. Setu Bandha Sarvangasana

Για να μπείτε σε αυτή την asana, ξαπλώστε στο mat σας και τοποθετήστε τα πόδια σας στο πάτωμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στα καθιστικά κόκαλα. Με την εισπνοή σηκώνετε τον κορμό σας, και τους γοφούς σας ενώ έχετε σφιχτή κοιλιά για να προστατέψετε τη μέση σας. Στηρίζεστε στις ωμοπλάτες σας και όχι στον αυχένα σας. Μείνετε για 5 έως 10 αναπνοές εδώ και μετά αργά βγείτε από τη στάση.