Δυσοίωνο προβλεπεται το μέλλον της ανθρωπότητας, καθώς στα προσεχές έτη θα ανέβει έως και ένα μέτρο η στάθμη της θάλασσας. Αυτό διότι οι πάγοι της Γροιλανδίας λιώνουν με ρυθμό μεγαλύτερο από ποτέ, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες.

Οι πρόσφατες έρευνες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η κατάσταση αυτή είναι μη αναστρέψιμη. Θα είναι μόνιμη και δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να επαναφέρουμε τους πάγους.

Τα νέα αυτά πορίσματα είναι τόσο ανησυχητικά που δεν γίνεται να μην πείσουν ακόμη και τους αρνητές της κλιματικής κρίσης.

Η ανεβασμένη στάθμη θα βυθίσει πόλεις ολόκληρες κάτω από το νερό, γεγονός που σημαίνει πως μελλοντικά θα έχουμε νέα μεταναστευτικά κύματα από «κλιματικούς πρόσφυγες».

Η ποσότητα πάγων που θα λιώσουν τα επόμενα λίγα χρόνια είναι ίδια με όσο νερό έχει απελευθερωθεί τον τελευταίο αιώνα.

Οι ερευνητές του Γεωλογικού Ινστιτούτου της Δανίας και της Γροιλανδίας έχουν κάνει τις παρατηρήσεις τους στις αλλαγές που αφορούν τους πάγους και τα πορίσματά τους δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Αντιθέτως, προμηνύουν πολύ δύσκολες μέρες για το μέλλον της ζωής στην Γη. Δεν έθεσαν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο θα συμβεί αυτό αλλά το οριοθετούν στις επόμενες δεκαετίες.

Έτσι, περιμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια η Γροιλανδία να χάσει τουλάχιστον 110 τρισεκατομμύρια τόνους πάγου, οι οποίοι θα απελευθερώσουν τεράστιες ποσότητες νερού στους ωκεανούς.

Why these billionaires are funding a massive treasure hunt in Greenland

Η Γροιλανδία θα χάσει 110 τρισεκατομμύρια τόνους πάγου.