Μια βδομάδα απομένει για τις εκλογές και τα επιτελεία των καναλιών εργάζονται στο φουλ για να ετοιμάσουν τις πολύωρες μεταδόσεις ανήμερα των εκλογών, αλλά να κλείσουν και τους πιο ενδιαφέροντες καλεσμένους για να σχολιάσουν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

Να σημειώσουμε ότι τα πανελλαδικά κανάλια, ιδιωτικά και δημόσια, διέθεσαν δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο συνολικής αξίας 6 εκατ. ευρώ (όλα μαζί) για την προβολή των κομμάτων στις εκλογές της 21ης Μαΐου και οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova θα διαθέσουν συνολικά 250.000 ευρώ.

Οι δημοφιλείς καλεσμένοι

Μερικοί καλεσμένοι είναι πιο δημοφιλείς από άλλους και αυτοί είναι οι πρώτοι που προσεγγίζουν τα επιτελεία των εκπομπών για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο στούντιο.

Από τους εκπροσώπους των κομµάτων και συγκεκριμένα από τη Νέα ∆ηµοκρατία ο υπ’ αριθμόν καλεσµένος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από τις 7 μ.μ. και µετά, θα περάσει από τα στούντιο και των… επτά καναλιών εθνικής εμβέλειας και τριών περιφερειακών, σύµφωνα µε τον έως τώρα προγραµµατισµό του.

Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης, Νίκος ∆ένδιας, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Παύλος Μαρινάκης περιλαμβάνονται επίσης στο γκρουπ των περιζήτητων.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι ο περιζήτητος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται και οι Νάσος Ηλιόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Γιώργος Κατρούγκαλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο πρώτος από το ΠΑΣΟΚ σε αριθµό προσκλήσεων και η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ.

Εμφάνιση – έκπληξη στον Χατζηνικολάου

Έναν από τους πλέον περιζήτητους καλεσμένους έχει εξασφαλίσει ο Νίκος Χατζηνικολάου για να συζητήσουν και να σχολιάσουν παρέα τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο Λάκης Λαζόπουλος ύστερα από μήνες τηλεοπτικής απουσίας θα επιστρέψει στη μικρή οθόνη μέσω της έκτακτης εκλογικής εκπομπής του ΑΝΤ1 με τον Χατζηνικολάου, στις 21 Μαΐου και σίγουρα δεν πρόκειται για μία τυχαία εμφάνιση.

Κοινό exit poll

Για να αποφευχθούν επιπλοκές του παρελθόντος, με κοινό exit poll κατεβαίνουν στις εκλογές οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E. και GPO ζητώντας συνολικά από τα κανάλια 120.000 ευρώ + ΦΠΑ.

Το Mega συνεργάζεται με τη Metron Analysis και τον Στράτο Φαναρά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, το Open με την ΜRB και σχολιαστή τον πρόεδρο του ΣΕΔΕΑ και managing director της MRB, Δημήτρη Μαύρο.

Μετά το “διαζύγιο” με την ΜRB, το Star επέλεξε ως νέο συνεργάτη την εταιρεία GPO. Ο διευθυντής της Αντώνης Παπαργύρης. θα παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τα αποτελέσματα ερευνών-μετρήσεων που θα διενεργεί η GPO.

Με τον Alpha συνεργάζεται η Alco, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Κώστα Παναγόπουλο και ο ΣΚΑΪ με την Pulse και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της Γιώργο Αράπογλου. Τέλος, ο ANT1 συνεργάζεται με τη Marc και τον Θωμά Γεράκη, διευθύνοντα σύμβουλο.