Τα κανάλια αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν, εντάσσοντας νέες σειρές στο πρόγραμμά τους, με σενάρια από πετυχημένα βιβλία, πρωτότυπες κωμωδίες, αλλά και remake παλιότερων τηλεοπτικών επιτυχιών.

Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι οι σειρές που φέρνει η νέα σεζόν…

ΑΝΤ1 Σειρές

Η «Μάγισσα» του ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 έχει ήδη ανακοινώσει την υπερπαραγωγή του για την επόμενη σεζόν. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται ήδη στη Μάνη και όλα δείχνουν ότι το νέο σενάριο των Μελίνα Τσαμπάνη – Πέτρου Καλκόβαλη, μετά τις «Άγριες μέλισσες» και τον «Σιωπηλό δρόμο», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου, διαθέτει όλα τα στοιχεία για να αγγίξει το τηλεοπτικό κοινό.

Πίσω στη Μάνη του 1817, πρωταγωνιστές της σειράς γίνονται οι Λασκαραίοι και οι Γερακάρηδες, δύο αντίπαλες πατριές είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Πόσο θα κρατήσει αυτή η ευαίσθητη ισορροπία;

Οι Λασκαραίοι είναι οι καπεταναίοι του Πόρτο Κάγιο. Από τις πιο ισχυρές οικογένειες της Νότιας Προσηλιακής Μάνης, διαφεντεύουν την περιοχή με πυγμή κι αίσθημα δικαίου. Έμβλημά τους η φλεγόμενη καρδιά. Ύψιστο χρέος τους η προστασία της βαριάς κληρονομιάς που φέρει το όνομά τους.

Οι Γερακάρηδες είναι οι πειρατές του Πόρτο Κάγιο. Αδίστακτοι πολεμιστές, ο φόβος και τρόμος της Νότιας Προσηλιακής Μάνης, οργώνουν τις θάλασσες, ψάχνοντας το επόμενο θύμα τους.

Έμβλημά τους το γεράκι. Διακαής πόθος τους η επικράτηση στην περιοχή και η είσοδός τους στις τάξεις των Καπεταναίων.

Η «Μάγισσα» θα μας μεταφέρει στο 1818, την περίοδο που οι Έλληνες προετοιμάζονταν να επαναστατήσουν εναντίον των Τούρκων. Δύο οικογένειες στη Μάνη που χωρίζονται από μακροχρόνια βεντέτα, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τον επαναστατικό αγώνα.

Έτσι παντρεύουν τα παιδιά τους και έπειτα από λίγο καιρό έρχεται στη ζωή το εγγόνι τους… Όμως λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, το μωρό εξαφανίζεται και η υπηρέτρια το βρίσκει νεκρό στο ποτάμι.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους: Έλλη Τρίγγου, Γιώργος Γάλλος, Νίκος Ψαρράς, Κατερίνα Λέχου, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Αναστάσης Ροϊλός.

ΑΝΤ1+

«Είμαι η Τζο»

Η νέα ANT1+ Original κωμωδία «Είμαι η Τζο», με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Ασημακοπούλου (βασίζεται και σε ιδέα της) έρχεται την Παρασκευή 7/7 αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ με οκτώ επεισόδια.

Ποια είναι η «Τζο»;

H Τζο είναι 38 ετών, single, προσπαθεί συνεχώς να χάσει κιλά και να είναι τέλεια σε όλα. Η μαμά της δεν παραλείπει να της υπενθυμίζει συνεχώς ότι πρέπει να παντρευτεί ή, έστω, να κάνει ένα παιδί, η αδερφή της την πρήζει να γίνει πιο δυναμική, και οι φίλοι της ναι µεν τη στηρίζουν, αλλά δεν την καταλαβαίνουν.

Στα γκομενικά της επικρατεί χάος και όταν ο μεγάλος της έρωτας της δίνει την χαριστική βολή, αποφασίζει να τους γράψει όλους και να απολαύσει τη ζωή της όπως θέλει εκείνη.

Η Τζο έχει βαρεθεί την κριτική και τις ταμπέλες που της κρεμάνε οι γύρω της. Στην πραγματικότητα, αγαπάει τον εαυτό της όπως είναι και παίρνει τη ζωή στα χέρια της με αυτοπεποίθηση, αδιαφορώντας για τα «πρέπει» που επιβάλλει στις γυναίκες η κοινωνία και φωνάζοντας σε όλους «Είμαι η Τζο! Θα σέβεστε!».

Οι συνδρομητές της πλατφόρμας θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλα τα επεισόδια μαζί μέσα στο καλοκαίρι, όμως τίποτα δεν αποκλείει την επόμενη σεζόν να δουν τη σειρά και στο ΑΝΤ1, καθώς το κανάλι ακολουθεί αυτή την τακτική.

Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Άρτεμις Γρύμπλα, Χάρης Τζωρτζάκης, Μιχάλης Συριόπουλος κ.ά. Το σενάριο υπογράφουν ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Άρτεμις Γρύμπλα και την σκηνοθεσία κάνει ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

«Ο Πρώτος από εμάς»

«O Πρώτος από εμάς», μια νέα σύγχρονη σειρά γεμάτη συναίσθημα και τρυφερότητα, έρχεται τον Σεπτέμβριο του 2023 στον AΝΤ1 για να μας κάνει να αναρωτηθούμε για όλα τα παραπάνω. Ένας ύμνος στη φιλία, την αγάπη, στις σχέσεις, στα σημαντικά της ζωής, στους στόχους και στα όνειρα που κάποιοι δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε ή δεν προσπαθήσαμε καν.

Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους.

Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Διασκευή σεναρίου: Νίκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Τελτζίδης

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Μάριος Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Μαζί τους: Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Γιαννακός, Εύα Κοτανίδη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νατάσα Κοτσοβού, Λάζαρος Βασιλείου, Ηρώ Πεκτέση, Ιωάννα Πιατά, Σεμέλη Μητροπούλου κ.α
Στον ρόλο του ΄Εβαν ο Κώστας Φαλελάκης
Στον ρόλο του Στέφανου ο Γιάννης Βούρος

Mega Σειρές

Το Ναυάγιο της Φαλκονέρας στη μικρή οθόνη

Ένα ακόμη βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, μετά τον «Σασμό», βρίσκει το δρόμο του για τη μικρή οθόνη. «Το ναυάγιο» αναφέρεται στο ναυάγιο της Φαλκονέρας τον Δεκέμβριο του 1966 που είχε ως τραγική κατάληξη να χάσουν τη ζωή τους 217 άτομα, ενώ μόλις 46 επέζησαν. 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Γιάννη Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση και τον Μιχαήλ Ταμπακάκης και σκηνοθεσία Γιάννη Χαριτίδη.

Η υπόθεση

8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02:06.
SOS από Ηράκλειον.
Στίγμα μας: 36° 52´ B., 24° 08´ A. Βυθιζόμαστε!

Ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί;

Σύγχρονη εποχή.

Η Άρτεμις, τρεις μέρες μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον».

Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο.

Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της.
Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ένα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ.

https://www.youtube.com/watch?v=SLCEOSi-5QQ

The… Milky Way

Η νέα τηλεοπτική σεζόν φέρνει στο Mega μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών: Το Milky Way του Βασίλη Κεκάτου.

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης ακολουθεί τη 17χρονη Μαρία που ζει σε μια απόμακρη ορεινή πόλη και ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει.

Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του.

Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα.

Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της -ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση.

Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Μία ονειρικά ευαίσθητη αλλά και αφοπλιστικά ειλικρινής σειρά, με δυνατές δόσεις συγκίνησης και σωτήριου χιούμορ.

Alpha Σειρές

Το προξενιό της Ιουλίας

Η σειρά μας μεταφέρει στην ελληνική επαρχία, τέλη του ’50. Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας».

Η νέα δραματική σειρά εποχής είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση. 

Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους.

Ο έρωτας πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι ηθικοί νόμοι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Μια ιστορία βγαλμένη από τα τέλη του ’50 που διατηρεί στοιχεία κοινωνικής επικαιρότητας.

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας.

Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της.

Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται· στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας.

Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια «πλάγια ιστορία», μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει.

Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός.

Υποθέσεις, συνδέσεις γεγονότων, συνειρμοί, αποφάσεις κι ένας αγώνας δρόμου για να αποδείξουν την αθωότητά της, ενώ οι δείκτες του ρολογιού έχουν ξεκινήσει ήδη να μετρούν αντίστροφα. Τα γεγονότα δικαιολογούν κάθε ψήγμα αισιοδοξίας.

Η αλήθεια, όμως, δεν έχει φανερώσει την τελική της όψη…

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ πρωταγωνιστών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Ηλίας Βαλάσης.

Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.

«Ο Γιατρός» που ξέχασε το παρελθόν

«Ο Γιατρός» είναι η νέα σειρά του Alpha, ένα ιατρικό δράμα εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία, το οποίο παρουσιάζεται σε μια υψηλού επιπέδου παραγωγή.

Ο Ανδρέας Βρεττός, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του.

Χωρίς τις αναμνήσεις του, ο Αντρέας ξυπνά σε έναν άγνωστο κόσμο όπου αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένοι, νεότερες σχέσεις έχουν ξεχαστεί και η θέση του ως διευθυντής κλινικής έχει χαθεί. Τι θα συμβεί από δω και στο εξής; Πώς θα διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση;

Σενάριο: Παναγιώτης Ιωσηφέλης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Βασιλική Τρουφάκου.

Based on a Format Created by Francesco Arlanch and Viola Rispoli”
“Format licensed by Sony Pictures Television”

https://youtu.be/_UfeU5rDvKA

ΣΚΑΪ Σειρές

Επιστρέφουν οι «Πανθέοι»

Μία σειρά που πραγματικά είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία στο παρελθόν, επιστρέφει στη μικρή οθόνη, σε νέα βερσιόν για να την ξαναγαπήσουμε και μάλιστα θα προβάλλεται καθημερινά.

Το ομώνυμο βιβλίο του Τάσου Αθανασιάδη θα ξαναζωντανέψει με ολοκαίνουργιο καστ και στο τιμόνι της σκηνοθεσίας τον Σπύρο Μιχαλόπουλο.

Πανθέοι σειρές

Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939…

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου.

Ο θάνατος του γηραιού Βλάση σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο…

Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες…

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία)

Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Σενάριο: Γιάννα Κανελλοπούλου
Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου
Σύμβουλος Σεναρίου: Σπηλιόπουλος Χ.Β.
Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος

Πανθέοι σειρές

Star Σειρές

Το Star μετά το επιτυχημένο IQ160 που συνεχίζεται και του χρόνου, φαίνεται ότι ξαναβρίσκει το χώρο του στην ελληνική μυθοπλασία και πλέον ανοίγει νέα σελίδα σε αυτό το είδος. Παρότι δεν γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες, για τη νέα σεζόν ετοιμάζει μία ακόμη κωμωδία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.

σειρές νέα σεζόν

ΕΡΤ Σειρές

«Η παραλία»

Παρότι είχε προαναγγελθεί για την περασμένη σεζόν, όλα δείχνουν ότι θα προβληθεί τη νέα σεζόν και θα μας ταξιδέψει στα ‘70ς.

Η Υπατία Αρχοντάκη είναι μια κοπέλα που μεγάλωσε στην Κρήτη και σπούδασε στο Λονδίνο. Θα την δούμε λοιπόν να επιστρέφει στα Μάταλα, όπου διαδραματίζεται και η σειρά, με σκοπό να ανακοινώσει τον γάμο της στην οικογένειά της. Ο άντρας που θα παντρευτεί δεν είναι άλλος από τον Γιώργο, που ζει μόνιμα μαζί της στο Λονδίνο.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι». Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Στέφανος Μπλάτσος. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Δανάη Μιχαλάκη, ο Γιάννης Κουκουράκης και ο Γιώργος Μιχαλάκης, κ.ά.

«Τρίτος όροφος»

Είναι η νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου να ενώνουν τις δυνάμεις τους, ως Γιάννης και Υβόννη.

Πρόκειται για 15λεπτη κωμική σειρά, σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα.

Στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο 70χρονος Γιάννης, διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη μάς δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου, αλλά και ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι…

Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (Χάρης Χιώτης) και τη Μαρία (Ειρήνη Αγγελοπούλου), που το καθένα έχει πάρει τον δρόμο του, και εκείνοι είναι πάντα εκεί να τα στηρίζουν, όπως στηρίζουν ο ένας τον άλλον, παρά τις τυπικές γκρίνιες όλων των ζευγαριών.

Παρακολουθώντας τη ζωή τους, θα συγκινηθούμε με την εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την απομόνωση των μεγάλων ανθρώπων –ακόμη και από τα παιδιά τους, που ελάχιστες φορές έρχονται να τους δουν και τις περισσότερες μιλούν μαζί τους από το λάπτοπ ή τα τηλέφωνα– και παράλληλα θα κλάψουμε και θα γελάσουμε με τα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα που τους συμβαίνουν.

Ο Γιάννης είναι πιο εκρηκτικός και επιπόλαιος. Η Υβόννη είναι πιο εγκρατής και ώριμη. Πολλές φορές όμως αυτά εναλλάσσονται, ανάλογα με την ιστορία και τη διάθεση του καθενός.

Εκείνος υπήρξε στέλεχος σε εργοστάσιο υποδημάτων, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε, ύστερα από 35 χρόνια και 2 επιπλέον, μιας και δεν ήθελε να είναι στο σπίτι.

Εκείνη, πάλι, ήταν δασκάλα σε δημοτικό και δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγει στη σύνταξη και να ξυπνάει αργά, μακριά από τις φωνές των μικρών και τα κουδούνια. Της αρέσει η ήρεμη ζωή του συνταξιούχου, το εξοχικό τους τα καλοκαίρια, αλλά τώρα τελευταία ούτε κι αυτό διότι τα εγγόνια τους μεγάλωσαν και την εξαντλούν, ειδικά όταν τα παιδιά τους τα αφήνουν και φεύγουν!

Οι δυο αυτοί νέοι στην ψυχή σάς προσκαλούν καθημερινά στον «Τρίτο όροφο» για να τους γνωρίσετε και να γίνετε μια μεγάλη παρέα!

tritos orofos σειρές