Ο Βασίλης Κεκάτος είναι ένα από τα πρόσωπα του ελληνικού σινεμά που τους αξίζει να κρατάνε τη δάδα για να τρέχουν προς τη φλόγα του μέλλοντος. Ένα παιδί από την Κεφαλλονιά, όπου διοργάνωνε τα καλοκαίρια το κινηματογραφικό φεστιβάλ και προσέφερε διέξοδο σε μια κλειστή κοινωνία, ονειρευόταν πάντοτε να λέει ιστορίες. Κι όταν άρχισε να τις διηγείται, είδε πως ο κόσμος ήθελε να τις ακούσει. Με την ταινία του «The Distance Between Us and the Sky» ο Κεκάτος κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στις Κάννες, αλλά και το Queer Palm το 2019.

Δύο χρόνια μετά, ακολουθεί μια στέρεη και στιβαρή πορεία προς το μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει μια ταινία-διάβαση στα άδυτα της ελληνικής, θρυμματισμένης κοινωνίας και μια σειρά με τίτλο Milky Way, τα οποία γίνονται θέμα στο Variety.

Ως προς την ταινία, την πρώτη του μεγάλου μήκους, αυτή έχει τίτλο Our Wildest Days και είναι σε συμπαραγωγή της ελληνικής Blackbird Production και της γαλλικής Tripode Productions. Η κάμερα ακολουθεί μια νεαρή κοπέλα που αφήνει τη δυσλειτουργική οικογένεια της για να ακολουθήσει μια ομάδα ρομαντικών του περιθωρίου, σε μια Ελλάδα που μαζεύει τα κομμάτια της. Ο Βασίλης Κεκάτος την περιγράφει ως μια σκληρή, αλλά ρομαντική coming of age ιστορία και αναμένεται να ξεκινήσει την προπαραγωγή με τη φωτογραφία σε ένα χρόνο.

Πριν απ΄αυτό, θα έρθει η μίνι σειρά 8 επεισοδίων με τίτλο Milky Way σε συμπαραγωγή της Foss Productions, της plays2place productions και του Mega.

Η σειρά, που έχει ξεκινήσει την προπαραγωγή και στις αρχές Δεκεμβρίου αρχίζει γυρίσματα, είναι μια ιστορία βγαμένη από τις εμπειρίες του σκηνοθέτη από την Κεφαλλονιά. Ο Βασίλης Κεκάτος μεγάλωνε και έβλεπε συμμαθήτριες του να παρατάνε τα όνειρα τους λόγω μιας εγκυμοσύνης και παρατηρούσε πώς αντιδρούσε ο περίγυρος τους και πώς δρούσαν οι ίδιες υπό την πίεση των στερεοτύπων.

Ο Βασίλης Κεκάτος θέλει να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο

Η 17χρονη Μαρία είναι το κεντρικό πρόσωπο της σειράς. Η Μαρία θέλει να γίνει χορεύτρια. Μια εγκυμοσύνη όμως της ανατρέπει τη ζωή. Βλέποντας τον σύντροφό της Τάσο να έχει μείνει κολλημένος δέκα χρόνια στο τοπικό βενζινάδικο, η Μαρία έκανε μεγάλα όνειρα και ήθελε να φύγει από τον μικρόκοσμο της. Η εγκυμοσύνη δημιουργεί αγκυλώσεις, κυρίως από την οικογένεια και φίλους που θεωρούν δεδομένο ότι το παιδί θα γεννηθεί. Όμως η Μαρία δε μπορεί να σβήσει τα όνειρα της έτσι απλά.

«Αυτή είναι η ιστορία μιας έφηβης κοπέλας που αντιστέκεται στο περιβάλλον της και προσπαθεί να αποκρούσει αυτό που της επιβάλλουν ως σωστό και ηθικό. Μόνο έτσι θα βρει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και θα διεκδικήσει το δικαίωμα της στην επιλογή» ανέφερε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Κεκάτος.

«Δεν ήταν εύκολο να είμαι εφήβος κολλημένος εκεί, στη βαρεμάρα και τη μονοτονία της καθημερινότητας, σε ένα μέρος όπου τίποτα δε συμβαίνει. Ο μόνος δρόμος για διαφυγή ήταν να σκέφτομαι τα παράλληλα σύμπαντα, να φαντάζομαι γαλαξίες όπου η ζωή μπορούσε να είναι μια απέραντη έκταση ευκαιριών. Δε σταμάτησα να σκέφτομαι εκείνα τα κορίτσια που τους τα πήραν όλα λόγω εγκυμοσύνης και όταν τις συναντήσα χρόνια μετά, έβλεπα στα μάτια τους έναν χορό πιθανοτήτων και ευκαιρία» περιγράφει ο Βασίλης Κεκάτος για τη ζωή στην Κεφαλλονιά.

Ο Κεκάτος ελπίζει η σειρά να αναδείξει ξανά την ελληνική τηλεόραση όπου κυριαρχούν ο συντηρητισμός και η οικονομική στενότητα που έχουν αποτρέψει από τη νέα και τολμηρή γενιά να ανθίσει. «Θέλω η σειρά μας να το αλλάξει αυτό. Θέλω από δω και πέρα οι άνθρωποι στην ηλικία μου ή και νεότεροι, με καινοτόμες ιδέες, να παίρνουν την έγκριση για να δουν το όραμα τους να γίνεται πράξη. Θέλω η βιομηχανία να εμπιστευτεί αυτή τη γενιά που έχει το μομέντουμ  να αλλάξει όλα όσα γνωρίζουμε. Το κοινό έχει δείξει ότι το περιμένει αυτό. Είναι ανοιχτό σε όλες τις προτάσεις, έτοιμο να ακούσει, να δει, να νιώσει».