Είναι Σάββατο απόγευμα. Περιπλανιόμαστε με δύο φίλες μου στο Νέο Κόσμο, θέλοντας να καταλήξουμε στο Κουκάκι. Κατά τη διαδρομή μας, το βλέμμα μας πέφτει σε ένα νεοκλασικό, από αυτά που κάνουν την Αθήνα ακόμα πιο μαγευτική και σε βάζουν στο τρυπάκι να φανταστείς μια ιστορία. Το κοιτάμε καλά-καλά και αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για μαγαζί.

Λέμε, εδώ είμαστε. Στην πόρτα δύο κοπέλες, έτοιμες να ελέγξουν τα πιστοποιητικά μας και χαμογελαστές κάτω από τη μάσκα. Τα μάτια, δείχνουν πολλά περισσότερα, όπως έχουμε μάθει πλέον. Φιλικές και εξυπηρετικές, με το καλησπέρα σας.

Οδηγούμαστε με συνοπτικές διαδικασίες στην αυλή, ένας όμορφος και ήσυχος χώρος που σύντομα γέμισε χωρίς να το καταλάβουμε. Το μαγαζί λέγεται Τέρας και δεν είναι τρομακτικό, αλλά πανέμορφο και αποτελεί τη νέα άφιξη στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο του 1930, στον αριθμό 45, που ξέρει τι θα πει φιλοξενία. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, σε προσκαλεί για να απολαύσεις το μενού του τα ποτά και τα γλυκά, με ιδιαίτερη έμφαση όμως στο φαγητό που βασίζεται σε λατινοαμερικάνικες επιρροές.

Όσον αφορά τα γευστικά πιάτα, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στο λαυράκι ταρτάρ με κόλιανδρο, γλυκοπατάτα, καλαμπόκι και τσίλι ή το adobo steak sandwich με black angus, καραμελωμένα κρεμμύδια και νεροκάρδαμο. Σημαντικό να αναφερθεί πως στις επιλογές του φαγητού, υπάρχουν και οι vegan προτάσεις όπως το γιαούρτι με πολτό φουντουκιού, βιολογική γκρανόλα σοκολάτας και φιλέτο πορτοκάλι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Teras Athens (@teras.athens)

Με barcode πάνω στα τραπέζια, εχεις την ευκαιρία να διαβάσεις στο κινητό σου όλα όσα προσφέρει το Τέρας, αλλά και να διαλέξεις τα cocktails με βάση τους αλκοολικούς βαθμούς, όπως το Terylene με ξηρό βερμούτ λευκό ή το Pa-Ra-Krum με παλαιωμένα ρούμια, τσάι Darjeeling, βανίλια και αρωματικά μπίτερς.

Όσον αφορά τους λάτρεις της μπύρας, υπάρχουν limited series ετικέτες του εξωτερικού που θα αλλάζουν συνέχεια. Έχει κι αυτό το ενδιαφέρον του. Ο καφές τους, από την άλλη, είναι από την Area 51 Coffee Roasters, ενώ οι χυμοί τους στύβονται επιτόπου με τα φρούτα που ευδοκιμούν κάθε μήνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Teras Athens (@teras.athens)

Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω για τα γλυκά, όπου η τάρτα σοκολάτας και η πάβλοβα έλιωσαν στο στόμα, με τη κάθε μπουκιά να σε στέλνει στον παράδεισο. Το Τέρας βαφτίστηκε από τον Πάνο Τερζόπουλο και τον Λεωνίδα Ζαρίφη, που εγκαινίασαν τον χώρο με κάθε σεβασμό. Μάλιστα, ο όροφος του κτιρίου θα αξιοποιηθεί φιλοξενώντας εκθέσεις, σεμινάρια και workshops. Αξίζει να σημειωθεί πως το εσωτερικό κοσμούν χειροποίητα έπιπλα δια χειρός του Χάρη Ρήγαλου.

Η αυλή με την ελιά και τις συκιές, είναι από εκείνες που σε κάνουν να κάτσεις και να σκεφτείς την ιστορία της. Οι καρέκλες της δε, παραπέμπουν περισσότερο σε μαγαζιά της επαρχίας ή σε θερινά σινεμά της Αθήνας.

Αν σε βγάλει ο δρόμος στον Νέο Κόσμο, λοιπόν, και δη στη Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, τότε να επισκεφθείς το Τέρας. Θα σε υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Teras Athens (@teras.athens)