Μπορεί να θεωρούμε ότι ο Γιώργος Λάνθιμος προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό στο εξωτερικό με τις ταινίες του, αλλά αυτός το κάνει έμμεσα. Την άμεση δουλειά, χάρη στην φιλία της με τον Λάνθιμο, την κάνει η Έμμα Στόουν, η οποία αποθεώνει τον φίλο της και ταυτόχρονα μοιράζεται όσα της μαθαίνει γύρω από την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τη γλώσσα μας.

Κι όταν μαθαίνει, μοιράζεται. Έτσι, το βράδυ της Κυριακής, στην απονομή των Critics Choice Awards, η Έμμα Στόουν έκανε ένα μίνι μάθημα ελληνικών στους παρίσταντες και στο Χόλιγουντ εν γένει, ως προς τις πτώσεις των ονομάτων, το πώς κλίνονται.

Όταν ανέβηκε για να παραλάβει το βραβείο της, ξεκίνησε λέγοντας «ο Yorgos, τον οποίο λέω Yorgo, γιατί έτσι λες κάποιον όταν απευθύνεσαι προς αυτόν» και στην ουσία μίλησε για την Αιτιατική της ελληνικής γλώσσας. Στα λεγόμενα της, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κάποτε συμπρωταγωνιστή της στο La La Land και αλλού, Ράιαν Γκόσλινγκ.

Εννοείται πως το βίντεο αυτό ήταν από τα πιο viral της βραδιάς και πλέον θα ακούμε όλο και πιο συχνά να λένε «στον Yorgo», αντί «στον Yorgos». Βέβαια, η Έμμα δεν διευκρίνισε πως αυτό θα πρέπει να γίνει και στο επώνυμο και παίζει να ακούσουμε σε καμία απονομή «στον Yorgo Lanthimos» και να μας φύγουν τα αυτάκια!

Έμμα, αν θες, μπορούμε να σου μεταφράσουμε και αυτό εδώ το κείμενο και να έρθεις στην Ελλάδα να τα πεις μπας και σε ακούσουν κάποιοι δολοφόνοι των ελληνικών.