Την ώρα που ο Πέδρο Αλμοδόβαρ έβλεπε το κοινό στην αίθουσα του Théâtre Claude Debussy στις Κάννες να τον καταχειροκροτεί κι αυτόν και το καστ της νέας του ταινίας Strange Way of Life, με πρωταγωνιστές τους Πέδρο Πασκάλ και Ίθαν Χοκ, ακριβώς έξω από την αίθουσα υπήρχε πλήθος κόσμου με ένα εισιτήριο ανά χείρας, που τους αρνήθηκαν την είσοδο.

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Το μεσημέρι της Τετάρτης, στην πρώτη ολοκληρωμένη μέρα του Φεστιβάλ των Καννών, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και οι ηθοποιοί της ταινίας ήταν στην αίθουσα για την προβολή της μεσαίου μήκους ταινίας με τίτλο Strange Way of Life. Εκεί, με το πέρας της προβολής – η ταινία διαρκεί 31 λεπτά – ο Ισπανός σκηνοθέτης άκουσε το κοινό να ζητωκραυγάζει, με τους παριστάμενους κριτικούς να κάνουν λόγο για μια καταπληκτική ιστορία που καλώς δεν έγινε μεγάλου μήκους. Η Guardian έδωσε 4 αστέρια και δεν λείπουν οι συσχετισμοί με το Brokeback Mountain.

Κι όσο μέσα στην αίθουσα γινόταν αυτό, έξω από αυτήν, υπήρχαν ως και 100 άτομα που είχαν αγοράσει κανονικά εισιτήριο, αλλά τους ανάγκασαν να περιμένουν μια ώρα και ένα τέταρτο μέχρι που τους ζήτησαν να αποχωρήσουν γιατί η αίθουσα είναι πλήρης. Πρόκειται για μια αίθουσα σχεδόν 1.060 θέσεων.

Για κακή τύχη της διοργάνωσης και του Αλμοδόβαρ, σε αυτούς ήταν και ένας κριτικός σινεμά των Los Angeles Times, δύο ρεπόρτερ του Hollywood Reporter και η Τζανέτ Γιανγκ, Πρόεδρος της Ακαδημίας του Χόλιγουντ. Τόσο η Sony Classics, εταιρεία παραγωγής της ταινίας και υπεύθυνη για τις κρατήσεις, όσο και ο Αλμοδόβαρ θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.