Το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων «Πίτερ Παν» έρχεται ξανά με «remake» μορφή της αγαπημένης κλασσικής ταινίας, με τίτλο «Πίτερ Παν και Γουέντι». Ήδη κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας δίνοτας «άρωμα» από το κλασικό παραμύθι της Disney του 1953, όπου το κοινό συναντά τον Πίτερ Πάν και τη Γουέντι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Αλεξάντερ Μολόνυ και η Έβερ Άντερσον υποδύονται τον ήρωα του παραμυθιού και τη φίλη του αντίστοιχα, ενώ στον ρόλο του κακού Κάπτεν Χουκ απολαμβάνουμε τον Τζουντ Λο. Το «Πίτερ και Γουέντι» σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Λόουρι, γνωστός για το «Green Knight» της Α24, ενώ παράλληλα, επιμελείται και το σενάριο μαζί με τον Τόμπι Χόλμπρουκς.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Απριλίου στο Disney Plus.

Ο μυθιστορηματικός χαρακτήρας που μεταφέρθηκε με επιτυχία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Μυθιστορηματικός χαρακτήρας, που έπλασε ο σκωτσέζος συγγραφέας Τζέιμς Μπάρι (1860 – 1937), μεταφέρθηκε με επιτυχία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ απασχόλησε και την ψυχανάλυση. Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Μπάρι παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα του Πίτερ Παν στο νοσοκομείο Παίδων του Λονδίνου Great Ormond Street Hospital.

Ο χαρακτήρας του Πίτερ Παν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο του Μπάρι Το λευκό πουλάκι (1902), ένα μυθιστόρημα για ενήλικες. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τα κεφάλαια που αναφέρονται στο Πίτερ Παν συγκρότησαν το παιδικό βιβλίο Ο Πίτερ Παν στους Κήπους Κένσιγκτον. Στις 27 Δεκεμβρίουν1904 ο ήρωας πατά για πρώτη φορά το θεατρικό σανίδι στο έργο του Μπάρι Πίτερ Παν ή Το αγόρι που αρνιόταν να μεγαλώσει.

Όταν κυκλοφόρησε η ταινία το 1953, προβλήθηκε στο έκτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών την ίδια χρονολογία. Το 2002, κυκλοφόρησε μία συνέχεια με τίτλο «Πίτερ Παν: Επιστροφή στη Χώρα του Ποτέ», ενώ το 2008 κυκλοφόρησε απευθείας σε βίντεο μία σειρά ταινιών με τίτλο «Τίνκερ Μπελ», η οποία επικεντρωνώταν στον χαρακτήρα της ομώνυμης νεράιδας και αποτελούσαν πρίκουελ της ταινίας. Η παραγωγή αυτής της σειράς ταινιών, έγινε από τα DisneyToon Studios.