Το σχολικό συμβούλιο της κομητείας Hernando έκλεισε την έρευνα σχετικά με τη δασκάλα από τη Φλόριντα η οποία έβαλε τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού να παρακολουθήσουν την ταινία της Disney «Strange World», αναφέρει το CNN, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τελικής έκθεσης που επικαλείται το οποίο δόθηκε από την ίδια την παιδαγωγό, Jenna Barbee.

Η ίδια είπε ακόμη ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για ακατάλληλη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας της Φλόριντα. Η Barbee υποστηρίζει ότι έδειξε την ταινία επειδή σχετίζεται άμεσα με το πρόγραμμα σπουδών της τάξης, όχι επειδή απεικόνιζε τον πρώτο ανοιχτά γκέι χαρακτήρα της Disney. Η ταινία κινουμένων σχεδίων αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας εξερευνητών και η Barbee είπε ότι ήταν σχετική με το μάθημά της για τα οικοσυστήματα και το περιβάλλον.

Ο Barbee αναφέρθηκε στο Υπουργείο Παιδείας της Φλόριντα αφού ένας μαθητής είπε στη μητέρα του, μέλος της σχολικής επιτροπής, για την ταινία που παρακολούθησαν, έπειτα το σχολικό σύστημα άνοιξε τη δική του έρευνα.

Η τελική έκθεση από την κομητεία Hernando αναφέρει πως «Η έρευνα ολοκληρώθηκε σχετικά με την καταγγελία των γονέων. Είχατε τα έντυπα έγκρισης για όλους τους μαθητές και επίσης είχατε συνδέσει την ταινία με το πρόγραμμα σπουδών που διδάσκεται». Ωστόσο, το σχολικό σύστημα υποστήριξε ότι η Barbee παραβίασε το εγχειρίδιο προσωπικού, λέγοντας: «Σας υπενθυμίζεται… ότι πρέπει να ζητήσετε και να λάβετε διοικητική έγκριση πριν προβάλετε μια ταινία ή ένα βίντεο».

«Είμαι πρωτοετής δασκάλα και ακόμη μαθαίνω»

Από την πλευρά της η δασκάλα, δήλωσε ότι δεν υπήρχε σχολικό πρωτόκολλο που να αφορά την παρακολούθηση ταινιών και ούτε είχε ενημερωθεί για το ποια διάταξη κατηγορήθηκε ότι παραβίαζε. Είπε ότι έστειλε email στο Γραφείο Υπηρεσιών Επαγγελματικών Πρακτικών στο Υπουργείο Εκπαίδευσης ζητώντας διευκρινίσεις, λέγοντας: «Είχα υπογράψει δελτία άδειας για τους μαθητές αλλά δεν πήρα έγκριση για τη συγκεκριμένη ταινία. Μου έκανε την εντύπωση ότι το δελτίο άδειας ήταν επαρκές και δεν γνώριζα καμία πολιτική ή διαδικασία που ίσχυε σχετικά με την έγκριση συγκεκριμένων ταινιών.

«Εάν υπήρχε τέτοια πολιτική ή διαδικασία, δεν γνωρίζω ότι ακολούθησαν ποτέ οι συνάδελφοί μου καθηγητές. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά είμαι πρωτοετής δασκάλα και ακόμη μαθαίνω».

Το trailer της ταινίας