Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το Superpower, το ντοκιμαντέρ του Σον Πεν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το τρέιλερ δείχνει πώς ο Σον Πεν αιφνιδιάστηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πρόθεσή του, εξάλλου, ήταν να κάνει μια ταινία για το προσωπικό ταξίδι του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος από κωμικός ηθοποιός έγινε πρόεδρος της Ουκρανίας. Όπως συνέβη δηλαδή και στη σειρά που πρωταγωνιστούσε, πριν γίνει πρόεδρος.

Το Superpower περιλαμβάνει σκηνές με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, όταν οι πρώτες βόμβες άρχισαν να πέφτουν στην πόλη από τις ρωσικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 2022. «Είμαστε απλοί άνθρωποι που θέλουμε να ζήσουμε στη χώρα μας», λέει ο Ζελένσκι στον Σον Πεν από το καταφύγιό του.

Ο Σον Πεν και το συνεργείο του έκαναν επτά ταξίδια στην Ουκρανία για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ.

«Χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς για να καταλάβουν το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να είμαστε ελεύθεροι» λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Σον Πεν.

Ο Σον Πεν από την άλλη περιγράφει τον Ζελένσκι ως «την ενσάρκωση μιας ελπίδας» που έψαχνε.

Η επίσημη σύνοψη της Superpower χαρακτηρίζει τον Ζελένσκι «τον πιο σημαντικό ηγέτη της σύγχρονης εποχής εν καιρώ πολέμου», προσθέτοντας πως «αυτός ο ηθοποιός που έγινε πρόεδρος, ηγείται της χώρας του σε σύγκρουση με μια πυρηνική υπερδύναμη.

Ανάμεσα σε στιγμές έμπνευσης και αφήγησης, η ταινία δείχνει ότι η υπερδύναμη της Ουκρανίας βρίσκεται στη δύναμη του ηγέτη της, του λαού της και τελικά της καρδιάς της».

Στο Superpower, ο Σον Πεν μιλά επίσης σε βετεράνους από τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία το 2014, τη χήρα ενός άνδρα που πέθανε στο Μαϊντάν, καθώς και με παιδιά, δασκάλους, ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, μουσικούς και πολιτικούς.

Μιλάει επίσης σε όσους κάνουν στρατιωτική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων νέων νεοσύλλεκτων γυναικών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σον Πεν δάνεισε ένα από τα Όσκαρ του στον Ζελένσκι, λέγοντας ότι είναι «ένα συμβολικό ανόητο πράγμα». Του ζήτησε να του το επιστρέψει μόλις θριαμβεύσει η Ουκρανία.

Ο Σον Πεν έχει κερδίσει Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Mystic River και Milk. Είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους ακτιβιστές του Χόλιγουντ: έχει μιλήσει εναντίον Αμερικανών προέδρων, συμπεριλαμβανομένων των Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Τραμπ, και βοήθησε τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα και του σεισμού της Αϊτής το 2010.

Το Superpower θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου στο Paramount+.