H Γιορτή της Μητέρας ίσως είναι για πολλούς μία ακόμα ευκαιρία για ανταλλαγή δώρων, ώστε να δείξουν έτσι την αγάπη τους. Επειδή είναι μια συμβολική κίνηση δεν θες υπερβολές αλλά κάτι απλό που θα την κάνει να χαμογελάει όποτε το κοιτάζει. Να υπενθυμίζεις στην μητέρα σου πόσο συμαντική είναι αναγνωρίζοντας την μητρική της ταυτότητα.

Πώς ξεκίνησε και πώς καθιερώθηκε όμως αυτή η γιορτή, ξέρεις;

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»). Στη σύγχρονη εποχή, η Αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας. Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Με αφορμή λοιπόν την γιορτή της μητέρας, προτείνουμε 3 βιβλία τρυφερά και συγκινητικά, με κεντρικό πρόσωπο τη μητέρα, τη μαμά. Χάρισέ της ένα χαμόγελο δίνoντας ένα από αυτά. Μην ξεχάσεις στην πρώτη σελίδα να γράψεις μια μικρή αφιέρωση που θα είναι μόνο για εκείνη!

*Τσέκαρε περισσότερα βιβλία στο greekbooks.gr

Μαμά σ’ αγαπώ!

Όταν η μαμά χαμογελάει, τότε όλο το σπίτι χαμογελάει! Γιατί η μαμά έχει ένα μαγικό ραβδάκι που όλα τα αλλάζει και με τα μαγικά της χαρίζει στοργή και τρυφερότητα κάθε στιγμή! Ακόμα και όταν τα μικρά της κάνουν τις ζαβολιές τους, εκείνη έχει πάντα ανοιχτή την αγκαλιά της. Ακόμα κι όταν λείπει όλο το παγωτό απ’ το ψυγείο, τότε πάλι η μαμά θα γελάσει, όπως θέλει να γελούν και τα παιδιά της. Στη χαρά, στη λύπη, στα εύκολα και στα δύσκολα, η μαμά είναι εκεί για να τους κρατήσει το χέρι τόσο δυνατά όσο κανένας άλλος. Μια τρυφερή ιστορία για το πρώτο και σπουδαιότερο πρόσωπο στη ζωή.

βιβλίο

Μια ιστορία πασπαλισμένη με ενσυναίσθηση και αγάπη άνευ όρων!

Βρες το βιβλίο εδώ.

Μια μέρα

Ένα βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα αισθάνεται, ονειρεύεται, ελπίζει και εύχεται μια μητέρα για τα παιδιά της από τη στιγμή που γεννιούνται και για ολόκληρη τη ζωή τους. Μια ιστορία διαχρονική -ο ίδιος ο κύκλος της ζωής-, γραμμένη με απλό και συνάμα τόσο συγκινητικό τρόπο, που θα λατρέψει κάθε μητέρα και θα θελήσει να το μοιραστεί με τα παιδιά της.

βιβλίο - μητέρα

Μια ωδή στην αγάπη και τη ζωή. Ένα υπέροχο βιβλίο για την ξεχωριστή σχέση μητέρας-παιδιού!

Βρες το βιβλίο εδώ.

Το κοριτσάκι που είχε καταπιεί ένα σύννεφο μεγάλο σαν τον πύργο του Άιφελ

Για την Προβιντάνς Ντυπουά η ζωή είναι λίγο σαν τη μαγιονέζα: όσο πιο πολύ την ανακατεύεις, τόσο πιθανότερο είναι να πετύχει. Μα την ώρα που η νέα και ωραία Παριζιάνα ταχυδρόμος ετοιμάζεται να φύγει για την Αφρική, όπου την περιμένει η κορούλα της που αγαπά όσο τίποτα στον κόσμο, ένα ισλανδικό ηφαίστειο ξυπνά, παραλύοντας τις πτήσεις των αεροπλάνων ανά την Ευρώπη. Από το αεροδρόμιο σ’ ένα θιβετιανό μοναστήρι, ξεκινά γι’ αυτήν το πιο καταιγιστικό και θαυμαστό ταξίδι της ζωής της. Διότι η αγάπη δίνει φτερά. Είστε έτοιμοι να πετάξετε;

βιβλίο - παρίσι

Ένα βιβλίο απολαυστικό και λυτρωτικό, που μιλάει απευθείας στην ψυχή!

Βρες το βιβλίο εδώ.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας unsplash.com