Με τζαζ ρυθμούς και ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εμπειρίες, με ξεχωριστά θεάματα και ένα βιβλίο για εκείνους που προτιμούν τη ζεστασιά του σπιτιού τους. Αυτές είναι οι προτάσεις του intronews.gr.

Μπαρ

Jazz in Jazz

Ντυμένο με τη φυσική πατίνα του χρόνου και σε τζαζ ρυθμούς το απόλυτο μπαρ της τζαζ βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια στο Κολωνάκι, στη Δεινοκράτους.

Ο χώρος άνοιξε το 1978 στην Αγία Γαλήνη της Κρήτης και το 1995 μεταφέρθηκε στην τωρινή του θέση.

Στο Jazz in Jazz πάνε όλοι και όλοι θα συγχρωτιστούν, θα γνωριστούν, θα φλερτάρουν και θα απολαύσουν μουσική και ποτό, υπακούοντας στους «μακραίωνους» κανόνες του: «Σερβίρεστε στο μπαρ», «τα ποτά είναι πληρωτέα άμα τη εμφανίσει» και «επιτρέψτε μου να σας αγαπάω».

Δεινοκράτους 4, Αθήνα 106 75
21 0722 5246

Εστιατόριο

Geco

Το κοσμοπόλιταν εστιατόριο του ξενοδοχείου Gatsby εξελίσσεται στο meeting point της πόλης και με το συναρπαστικό μενού του που υπογράφουν οι Funky Gourmet (Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος) και ο Παναγιώτης Φλάκας, έχει κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς.

Το… πολυμορφικό περιβάλλον που εναλλάσσεται ανάλογα με τη χρονική περίοδο παρουσιάζει μοναδικό ενδιαφέρον.

Σπεσιαλιτέ το ταρτάρ με πατάτες τηγανητές και ο αρνίσιος λαιμός με βλίτα.

Gatsby Athens Hotel, Λέκκα 14, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210-32.16.001

Θέατρο

Θέατρο στη Στέγη – Μικρή Σκηνή: «Καύσωνας» του Γιάννη Παναγόπουλου

Το έργο «Καύσωνας» του Γιάννη Παναγόπουλου, που είναι βασισμένο σε διηγήματα της Βίβιαν Στεργίου, ανεβαίνει στη Στέγη.

Στο ελληνικό καλοκαίρι.
Εκεί δεν θα ‘θελες να σε βρει το τέλος του κόσμου;

Γελώντας πικρά με το ελληνικό καλοκαίρι. Μια φαντασιακή εθνογραφία της Ελλάδας, βασισμένη σε ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που ακολουθούν τις μικρές τους τελετουργίες. Μέσα σε ένα καυτό 24ωρο. Μέσα σε ένα καυτό καλοκαίρι.

Μια παράσταση για το ελληνικό καλοκαίρι, φτιαγμένη από όνειρα και εφιάλτες, ερωτισμό και ηδονοβλεψία, ο Καύσωνας του Γιάννη Παναγόπουλου κάνει πρεμιέρα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 30 Μαρτίου.

Μικρές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, σ’ ένα πλαίσιο που διαρκώς στενεύει. Με τα πρόσωπα να γραπώνονται απ’ τις τελετουργίες τους. Με την επικοινωνία τους να θρυμματίζεται. Μια παράσταση για το μεγάλο άραγμα κάτω από τον καυτό μεσογειακό ήλιο μέχρι τη μεγάλη στιγμή ή το μεγάλο τέλος.

Στη διάρκεια μιας καυτής καλοκαιρινής μέρας, με βρόμικα εξοχικά, ζεστές θάλασσες και γυμνά σώματα, μια ζωντανή πινακοθήκη αντιηρωικών προσώπων κάθεται προσεκτικά στα τραπέζια της αγίας ελληνικής οικογένειας, ανάμεσα σε σεμεδάκια, τηλεοράσεις, κουκούτσια, ζουμιά και όσα δεν κάνει να βλέπουμε. Χαζεύουν βίντεο απ’ τη δεκαετία του ‘90, γιατί μετά το πράγμα στράβωσε.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Μικρή Σκηνή, Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα
onassis.org

Προτάσεις για το ΣΚ: Πού θα φας, πού θα πιεις, τι θα δεις

Μουσική

Οι Polkar στο Gagarin 205

Η υπερμπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε χαμό στις αθηναϊκές νύχτες επί 10 συναπτά έτη, έρχεται επιτέλους στο GAGARIN, ύστερα από λαϊκή απαίτηση, για 1 μοναδική συναυλία στις 30.3.24!

Θα ακουστούν Καψουροτράγουδα, χάλκινα σε παροξυσμό, τσίτα μπόμπα σουξεδάκια, εξωφρενικά ρεφρέν, πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα και αβάσταχτες ερωτικές ιστορίες χωρίς έλεος.

Θα εμφανιστούν: Λυσσασμένοι fans, τύποι στο τυχαίο, τζαμπατζήδες που ξέρουν κάποιον στην πόρτα, χορεύτριες με ψυχολογικά, o Θεός ο ίδιος.
Dress Code: Στρας απαραιτήτως.

Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

Προτάσεις για το ΣΚ: Πού θα φας, πού θα πιεις, τι θα δεις

Σινεμά

Το Χρέος του Εκτελεστή (Knox Goes Away, Θρίλερ)
Διάρκεια:
114′

Όταν ένας πληρωμένος δολοφόνος μαθαίνει ότι πάσχει από μια ραγδαία εξελισσόμενη μορφή άνοιας, βρίσκει την ευκαιρία να εξιλεωθεί, σώζοντας τη ζωή του γιου του με τον οποίο ήταν για χρόνια αποξενωμένος.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Κίτον
Με τους: Μάικλ Κίτον, Τζέιμς Μάρσντεν, Αλ Πατσίνο, Μάρσια Γκέι Χάρντεν

Πού παίζεται: Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, τηλ.: 2109230081), Αθήναιον (Λεωφ. Β. Σοφίας 124, τηλ.: 2107782122), Village Cinemas Παγκράτι (Υμηττού 110 & Χρεμωνίδου, Εμπ. Κέντρο Athens Millenium, Παγκράτι, τηλ.: 2102704800).

Βιβλίο

«O χαρταετός», της Λετισιά Κολομπανί

Μετάφραση: Γιάννης Στρίγκος
Εκδόσεις Πατάκη

Συντετριμμένη από μια προσωπική τραγωδία, η Λένα αφήνει το σχολείο όπου εργάζεται και τη Γαλλία και καταφεύγει στην Ινδία, σ’ ένα χωριό στον Κόλπο της Βεγγάλης, όπου, κολυμπώντας ένα πρωί, παρασύρεται από θαλάσσια ρεύματα με κίνδυνο να πνιγεί. Ένα κοριτσάκι που παίζει στην παραλία με τον χαρταετό του σπεύδει να τη βοηθήσει.

Με ποιον τρόπο η Λένα θα μπορέσει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στη μικρή; Η δεκάχρονη Λαλίτα δουλεύει σ’ ένα εστιατόριο, δεν ξέρει να γράφει ούτε να διαβάζει. Με τη βοήθεια μιας ομάδας κοριτσιών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών, η Λένα βάζει μπροστά ένα φιλόδοξο σχέδιο: να φτιάξει ένα σχολείο για όλα τα παιδιά της περιοχής –κάτι που έχουν στερηθεί ως τώρα.

Προτάσεις για το ΣΚ: Πού θα φας, πού θα πιεις, τι θα δεις