Αποσβολωμένο παρακολουθούσε το ακροατήριο σε δικαστήριο στην Αυστραλία τις λεπτομέρειες για τη δράση ενός διακεκριμένου ειδικού κροκοδείλων, ο οποίος κατηγορείται για βασανισμό και βιασμό τουλάχιστον 42 σκυλιών.

Ήταν τόσο τερατώδη και φρικιαστικά τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, που ο ίδιος ο δικαστής προειδοποίησε το ακροατήριο, ενώ η Daily Mail που έκανε σχετικό αφιέρωμα στη συγκεκριμένη υπόθεση, τονίζει στο δημοσίευμά της ότι είναι αδύνατον να καταγραφούν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 52χρονος ακαδημαϊκός που θεωρούνταν ειδικός στους κροκόδειλους και είχε συνεργαστεί με το BBC και τον Ντέιβιντ Ατένμπορο για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ για τα ερπετά στην Αυστραλία, διατηρούσε δύο λογαριασμούς στο Telegram με τις ονομασίες «Monster» (Τέρας) και «Cerberus» (Κέρβερος) από τον σκύλο-φύλακα του Άδη της ελληνικής μυθολογίας.

Μέσω αυτών των λογαριασμών ερχόταν σε επαφή, από το 2020 έως τη σύλληψή του το 2022, με άλλα διεστραμμένα άτομα στην πλατφόρμα που είχαν παρόμοια «ενδιαφέροντα», στα οποία κατόπιν έστελνε βίντεο και φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο ίδιος στο «δωμάτιο βασανιστηρίων» όπου κακοποιούσε – συχνά μέχρι θανάτου – τα σκυλιά.

Ένα από αυτά τα αρρωστημένα βίντεο με ονομασία «1B***h9Pups» που είχε ανεβάσει στο διαδίκτυο στις 22 Μαρτίου της περασμένης χρονιάς περιλάμβανε όμως ένα στοιχείο-κλειδί για την αποκάλυψη της δράσης του.

Το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, φανέρωνε την τοποθεσία που δρούσε, μια αφετηρία για να αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα που θα οδηγούσε τις αυστραλιανές Αρχές στη σύλληψή του.

Στις 23 Μαρτίου, μια μέρα αφότου ανέβηκε το βίντεο στο site, ένας ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου πρόσεξε ότι το θηλυκό σκυλί φορούσε ένα χαρακτηριστικό πορτοκαλί λουρί της φιλοζωικής καμπάνιας της πόλης του Ντάργουιν, στη Βόρεια Επικράτεια στην Αυστραλία, με τυπωμένο πάνω του το σλόγκαν «great pets start with you».

Το άτομο αυτό ειδοποίησε με email την αρμόδια υπηρεσία για τον προστασία των ζώων της περιοχής, η οποία κατόπιν ενημέρωσε σχετικά την τοπική αστυνομία. Στις 22 Απριλίου, έναν μήνα μετά τη δημοσίευση του βίντεο, αστυνομικοί της Βόρειας Επικράτειας στην Αυστραλία έκαναν έφοδο στο σπίτι του ζωολόγου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν εξαιρετικά ενοχοποιητικό υλικό σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Μεταξύ των ευρημάτων ήταν κομμένα μέλη σκύλων σε έναν καταψύκτη, ένα νεκρό κουτάβι σε κατάσταση αποσύνθεσης σε μια κοντινή λιμνούλα και ένα κομμένο κεφάλι σκύλου πεταμένο σε γειτονικό οικόπεδο.