Έντονο αντίλογο είχε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με τις τελευταίες του δηλώσεις ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος- τρομοκράτης που διαπράττει εγκλήματα στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αποκαλεί κράτος-τρομοκράτη το Ισραήλ, αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι ο ίδιος υποστηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σε δική του δήλωση ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά πολιτικός φορέας εκλεγμένος από τον λαό.

Ο Νετανιάχου υποστηρίζει ότι δεν δέχεται τα λεγόμενα του Ερντογάν, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει τον βομβαρδισμό της Κουρδικής μειονότητας στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο Ερντογάν, την Τρίτη στην Τουρκική εθνοσυνέλευση χαρακτήρισε το Ισραήλ τρομοκρατικό κράτος, το οποίο διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα και καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Προκάλεσε δε τον Νετανιάχου να αποκαλύψει το αν το Ισραήλ κατέχει πυρηνικές βόμβες.

Ως απάντηση στους χαρακτηρισμούς του Ερντογάν εις βάρος του Ισραήλ ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Γιαϊρ Λαπίντ πέρασε στην αντεπίθεση.

Η ανάρτηση κατά του κατά του Ερντογάν

«Δεν θα πάρουμε μαθήματα ηθικής από τον πρόεδρο Ερντογάν, έναν άνθρωπο με απεχθές ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραψε στην πλατφόρμα X. Και συμπλήρωσε: «Το Ισραήλ αμύνεται ενάντια στους βάναυσους τρομοκράτες της Χαμάς-ISIS, σε ορισμένους εκ των οποίων έχει επιτραπεί να επιχειρούν κάτω από τη στέγη του Ερντογάν». 

*Photo Credits: Getty Images