Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν την Τετάρτη ότι αξιολογούν έναν ισχυρισμό της Χαμάς ότι ο νεότερος Ισραηλινός όμηρος, ο 10 μηνών Κφιρ Μπίμπας, ο αδελφός του και η μητέρα του δεν είναι πλέον στη ζωή.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη, χωρίς να παρέχει στοιχεία, ότι ο Κφιρ, ο τετράχρονος αδελφός του Αριέλ και η μητέρα τους Σίρι, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Η ένοπλη πτέρυγα, οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, είπε ότι είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Το IDF απάντησε με δήλωση λέγοντας ότι «αξιολογούν την ακρίβεια των πληροφοριών». Ο στρατός είπε ότι μίλησε με συγγενείς της οικογένειας Μπίμπας και «είναι μαζί τους αυτή τη δύσκολη στιγμή». «Η Χαμάς είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για την ασφάλεια όλων των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς πρέπει να λογοδοτήσει. Οι ενέργειες της Χαμάς συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τους ομήρους, στους οποίους περιλαμβάνονται εννέα παιδιά. Η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τους ομήρους μας», δήλωσε ο Ισραηλινός Στρατός.

Λίγα λεπτά αφότου προέκυψε ο ισχυρισμός της Χαμάς, ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος που είχε μια ενημέρωση εκείνη την ώρα είπε «Ελπίζω να μην είναι αλήθεια» και «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι δολοφονήθηκαν».

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο ισραηλινός στρατός δεν πίστευε ότι τα αγόρια και η μητέρα τους ήταν στα χέρια της Χαμάς. Δεν υπήρξε κανένας ισραηλινός βομβαρδισμός της Γάζας από την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, το πρωί της Παρασκευής. Ο Κφιρ, ο Αριέλ και η Σίρι Μπίμπας, και πιθανώς ο και πατέρας τους Γιάρντεν, απήχθησαν όλοι από το κιμπούτς, Nir Oz, που καταστράφηκε όταν δέχτηκε επίθεση από μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

*Photo Credits: Getty Images