Η καναδική αστυνομία εξιχνίασε μια από τις πιο σημαντικές υποθέσεις στην ιστορία του Κεμπέκ, όπως χαρακτηρίστηκε, βρίσκοντας τον ένοχο για τον βιασμό και τη δολοφονία 16χρονης το 1975.

Δράστης, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας άνδρας από τις ΗΠΑ, ο οποίος, όμως, πέθανε πριν από 40 και πλέον χρόνια.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η αστυνομία του Κεμπέκ δήλωσε ότι τα στοιχεία DNA τής επέτρεψαν να είναι 100% σίγουρη ότι ο Franklin Maywood Romine δολοφόνησε την έφηβη Sharron Prior σε προάστιο του Μόντρεαλ.

Ο Romine πέθανε σε ηλικία 36 ετών, υπό μυστηριώδεις συνθήκες, και αποφασίστηκε η εκταφή της σορού του ώστε να γίνει εξέταση DNA και να επιβεβαιωθεί η σχέση του με το έγκλημα.

Το δείγμα που ελήφθη ταίριαζε με υλικό που είχε συλλεχθεί από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ και ο ίδιος έμοιαζε με τις περιγραφές του δράστη.

Η ανήλικη πήγαινε να συναντήσει φίλους της σε μια πιτσαρία κοντά στο σπίτι της, όταν χάθηκαν τα ίχνη της. Το πτώμα της εντοπίστηκε στα τέλη Μαρτίου του 1975, σε δασική περιοχή.

Είχαν εξεταστεί περισσότεροι από 100 ύποπτοι, ωστόσο δεν είχε γίνει καμία σύλληψη.

Η Yvonne Prior, η μητέρα της έφηβης, είναι σήμερα 80 ετών, και έχει περάσει τη ζωή της αναζητώντας τον δολοφόνο της κόρης της. Δάκρυσε παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Με πληροφορίες από Guardian