Ο πρόεδρος του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε πώς η απάντηση του «θα .αλλάξει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή.» Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου σχετικά με την επίσκεψη δεν διευκρίνισε αυτό, αλλά ανέφερε ότι είχε πει στους επικεφαλής του συμβουλίου ότι αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι «δύσκολο και τρομερό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαιώνει τις συνομιλίες μεσολάβησης Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ επιβεβαίωσε ότι επιχειρεί να μεσολαβήσει μεταξύ της Χαμάς και των Ισραηλινών αξιωματούχων.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ένας εκπρόσωπος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις – συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής ανταλλαγής κρατουμένων – συνεχίζονται από το βράδυ του Σαββάτου και «προχωρούν θετικά».

«Οι προτεραιότητές μας είναι να τερματίσουμε την αιματοχυσία, να απελευθερώσουμε τους κρατούμενους και να διασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση θα περιοριστεί χωρίς περιφερειακή διάχυση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ματζέντ Αλ-Ανσαρί.

Ο αριθμός των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα παραμένει ασαφής, αλλά πιστεύεται ευρέως ότι η Χαμάς κατέλαβε γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και στρατιώτες.

Η Χαμάς δήλωσε ότι δεν είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Χοσάμ Μπαντράν,

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι έχει αναπτύξει ελικόπτερα για να επιτεθεί σε στόχους εντός του Λιβάνου. Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει ένα παρατηρητήριο της Χεζμπολάχ να βομβαρδίζεται, αλλά το BBC δεν το έχει επιβεβαιώσει. Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι σκότωσε τουλάχιστον δύο ένοπλους που πέρασαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μια μικρής κλίμακας επίθεση εξαπολύθηκε από το νότιο Λίβανο στο Ισραήλ. Ένας αριθμός ένοπλων ανδρών πέρασαν τα σύνορα κοντά στην πόλη Ντάιρα του Λιβάνου και σκοτώθηκαν από ισραηλινά στρατεύματα, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Έξι άνδρες πιστεύεται ότι εμπλέκονται, δύο σκοτώθηκαν, τρεις τραυματίστηκαν και ένας διέφυγε πίσω από τα σύνορα με τον Λίβανο, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση του αριθμού τους.

Οι όλμοι εκτοξεύτηκαν επίσης στο Ισραήλ, το οποίο στη συνέχεια βομβάρδισε τις θέσεις εκτόξευσης στον Λίβανο. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα Χεζμπολάχ είπε ότι δεν συμμετείχε στη σημερινή επίθεση. Παλαιστινιακές μαχητικές ομάδες έχουν επίσης εξαπολύσει επιθέσεις στο Ισραήλ από την ασταθή συνοριακή περιοχή στο παρελθόν. Την Κυριακή, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μια σειρά από οβίδες και ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στόχων, σε αυτό που αποκάλεσε πράξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.

Πηγή: BBC

* Credits: Getty Images