Μετά από ένα διάστημα 5 μηνών στο οποίο η κατάσταση ήταν λίγο ήξεις αφήξεις, ο Elon Musk το πήρε τελικά απόφαση και προχωράει για την εξαγορά του Twitter στην τιμή που είχε εξ αρχής συμφωνηθεί να αγοράσει κάθε μετοχή, δηλαδή στα 54.2 δολάρια. Το βράδυ της Τρίτης συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα και τα απέστειλε στη διοίκηση του Twitter κι έτσι ξαναμπαίνουν και πάλι στις ράγες των συζητήσεων για να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της εξαγοράς.

Από την ημέρα που έκανε την αρχική πρόταση, ο Musk φαινόταν να οπισθοχωρεί στην επιθυμία του και η διαδικασία φαινόταν πως θα τερματιστεί. Εξάλλου, οι μέτοχοι είχαν απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και ο Musk θα αντιμετώπιζε το νόμο εάν δεν προχωρούσε τελικά με την εξαγορά και θα καλείτο να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο και να δικαστεί σε δύο εβδομάδες, μετά από τη μήνυση που του έκαναν οι παρόντες μέτοχοι και πιο συγκεκριμένα ο CEO Parag Agrawal.

Επιπλέον, σε αυτό το διάστημα ο Elon Musk είχε κάνει μερικές δυσφημιστικές αναρτήσεις για το Twitter και τη συμφωνία που είχε γίνει, ενώ είχε αποκαλυφθεί πως τον είχαν προσεγγίσει δισεκατομμυριούχοι από τη Silicon Valley (άτομα της οικογένειας του Murdoch κατά βάση) και είχαν σπείρει τις αμφιβολίες στο μυαλό του.

Εν τέλει, έστειλε την επιστολή του στο Δ.Σ. του Twitter και συμφώνησε στην αρχική τιμή της κάθε μετοχής, κάνοντας μάλιστα και ένα tweet στο οποίο έδειξε τις προθέσεις του να κυριαρχήσει στον ψηφιακό κόσμο.

«Το να αγοράσω το Twitter είναι μια επιτάχυνση της δημιουργίας του Χ, της εφαρμογής των πάντων», έγραψε.

 

Η συμφωνία για την εξαγορά στα 44 δισ. δολάρια φέρνει μια σταθεροποίηση και στη μετοχή του Twitter στο χρηματιστήριο, αλλά και στο περιβάλλον αβεβαιότητας που ζούσαν εδώ και μήνες, εργαζόμενοι στην εταιρεία, οι επενδυτές και φυσικά και οι χρήστες της πλατφόρμας.

Για τους εργαζόμενους βέβαια, η αβεβαιότητα δεν θα αλλάξει δραστικά, μιας και από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τις προθέσεις του Elon Musk και φοβούνται πως θα κάνει το Twitter την πλατφόρμα των «ψεκασμένων», για να μιλήσουμε με ελληνικούς όρους.

Πλέον, μετά την επιστολή του Elon Musk, η μπάλα βρίσκεται στην πλευρά των μετόχων, που θα συνεδριάσουν σύντομα για να αποφασίσουν ομόφωνα πως θα γίνει η μεταβίβαση στον ιδιοκτήτη της SpaceX και της Tesla.

Ενδεχομένως όμως να μην υπάρξει ακύρωση της δικαστικής διαμάχης, αναφέρουν πληροφορίες του CNN μέχρι να γίνει και επίσημα η εξαγορά, καθώς αρκετοί θεωρούν πως αυτή είναι μια κίνηση τακτικής του Musk για να αποσύρουν τη μήνυση και να κάνει πάλι πίσω.

«Το Twitter λογικά θα απαντήσει πως “θέλουμε σίγουρα να δεσμευτούμε μαζί σου σε αυτό…Αλλά έχουμε μια δίκη στις 17 Οκτωβρίου και μέχρι να πέσουν υπογραφές και σφραγίδες, θα πρέπει να ετοιμαστούμε για τη δίκη”», δήλωσε ειδικός αναλυτής στα επιχειρηματικά δρώμενα τέτοιων κολοσσών.

Κι αν τελικά η δίκη συμβεί, η πλευρά του Twitter έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει και ο Musk θα κληθεί να αποδείξει όλα αυτά για τα οποία κατηγόρησε δημόσια την πλευρά του Twitter, ότι δηλαδή δεν του έδωσαν αληθινά δεδομένα για τους ψεύτικους λογαριασμούς, για τα bots και τα spam και πως τον αποπροσανατόλισαν.

Το timing της αλλαγής πλεύσης του Musk πάντοτε θα χρήζει ανάλυσης. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει η δίκη στις 17/10. Είναι κι ότι το τελευταίο διάστημα έχει κάνει κάποια tweets υπέρ της Ρωσίας για τη λήξη του πολέμου με την Ουκρανία, επιδίδεται σε ιστορικές υποδείξεις σχετικά με την Κριμαία και δίνει την εντύπωση πως θέλει να παρέχει μια απελευθέρωση των social media μέσω του πλήρους ελέγχου που θα είναι στη διάθεση του Κρεμλίνου.

Ίσως να θέλει να αλλάξει και το αφήγημα και να παρουσιάσει μια πιο δυνατή Ρωσία κι όχι μια Ρωσία που έχει υποστεί πανωλεθρία στον πόλεμο. Παράλληλα, το tweet για την Εφαρμογή των Πάντων, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, γιατί δείχνει μια πρόθεση του Elon Musk να γίνει χειριστικός στη δημόσια σφαίρα, να γίνει κυρίαρχος στο ψηφιακό περιβάλλον, ενδεχομένως να κατακτήσει και το Metaverse και γενικώς να έχει πληροφορίες για κάθε έκφανση της ζωής των χρηστών αυτής της Everything App.

* Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία – Ο Kim Jong Un σε mode πρόκλησης

Νόμπελ Φυσικής: Μοιράστηκε σε 3 πειραματικούς φυσικούς το βραβείο – Η σημασία της δουλειάς τους στην κβαντoμηχανική

Ακραίο σενάριο ή πολύ πιθανό; Το τέλος του πολέμου θα βρει τη Ρωσία διαλυμένη – NATO και Κίνα θα μονομαχήσουν για τα απομεινάρια