Μια νέα διαρροή πληροφοριών, πρόδωσε ότι το πολυαναμενόμενο iPhone 13 και τα AirPods 3 της Apple θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τη MacRumors, μια κινεζική σελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου που ανακάλυψε η IT Home αποκάλυψε στοιχεία από καταχωρίσεις τόσο για το iPhone 13 όσο και για το AirPods 3 με ημερομηνίες κυκλοφορίας τον επόμενο μήνα και για τα δύο.

Και τα τέσσερα μοντέλα του iPhone έχουν προγραμματιστεί να κάνουν την εμφάνισή τους νωρίτερα από όσο νομίζαμε, στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη γενιά των κορυφαίων ακουστικών της Apple θα είναι διαθέσιμη στις 30 Σεπτεμβρίου. Ενώ τα στιγμιότυπα οθόνης δείχνουν αυτές τις ημερομηνίες, το MacRumors επισημαίνει επίσης ότι το IT Home δεν έχει παράσχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω είδηση και ότι ο ιστότοπος έχει δημοσιεύσει διαρροές πριν αποδειχθούν τελικά ανακριβές.

Η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για κανένα από τα δύο προϊόντα, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να περιμένουν λίγο ακόμα για περισσότερες ενημερώσεις και πιο «έγκυρες» πληροφορίες. Αν και δεν είναι απίθανο οι ημερομηνίες που διέρρευσαν να είναι και οι αληθινές.

Σε τι θα διαφέρει το iPhone 13

Ο αναλυτής Ming Chi Kuo ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δορυφορικές κλήσεις. Σε ένα note προς επενδυτές, ο Kuo ισχυρίζεται ότι το iPhone 13 θα μπορεί να συνδεθεί με δορυφόρους που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά, χάρη σε ένα customized Qualcomm X60 baseband chip.

Δορυφόροι χαμηλής τροχιάς είναι σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται ως backbone για το Starlink του Elon Musk, την υπηρεσία που θα βασίζεται σε δορυφόρους για να παρέχει internet στους πελάτες. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων features σχεδιασμένων για επαγγελματίες που ασχολούνται με τη φωτογραφία και το video. Στα high-end μοντέλα της επερχόμενης σειράς, η Apple ενδέχεται να φέρει υποστήριξη για ProRes για video και portrait mode videos.

To X60 θα υποστηρίζει ακόμη ένα στοιχείο του 5G, το οποίο αποτελείται από μείγμα τεχνολογιών αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν. Θα μπορούσε να παρέχει συνδεσιμότητα σε μέρη όπου το 5G απουσιάζει και η σύνδεση σε 3G και 4G δίκτυα είναι επίσης απούσα.

Αύξηση της τιμής του νέου iPhone

Το κόστος, επίσης, αναμένεται να αυξηθεί, αφού σύμφωνα με μια έκθεση της DigiTimes, η Apple σχεδιάζει να αυξήσει την τιμή της επερχόμενης σειράς iPhone 13 προκειμένου να αντισταθμίσει το αυξημένο κόστος παραγωγής chip από τον κορυφαίο προμηθευτή chip TSMC.

Η έκθεση αναφέρει ότι η TSMC θέλει να αυξήσει το κόστος παραγωγής chip, και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει πολλούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, οπότε το κόστος δεν θα είναι το αναμενόμενο. Λέγεται ότι η TSMC θα αυξήσει το κόστος έως και 20% για τις προηγμένες τεχνολογίες της. Οι νέες αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2022.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η TSMC ειδοποιεί ήδη τους πελάτες για αυξήσεις τιμών έως και 20%. Οι προσαρμογές των τιμών θα αφορούν επίσης τις παραγγελίες που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν από τον Δεκέμβριο.

Η Apple, ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC, θα αυξήσει πιθανότατα τις τιμές των προϊόντων της λόγω αυτής της κατάστασης. Για να αντισταθμίσει το αυξημένο κόστος, λέγεται ότι η Apple θα αυξήσει την τιμή της επερχόμενης σειράς iPhone 13.

Η Apple είναι πιθανό να ορίσει υψηλότερες τιμές, από αυτές που είχε προγραμματίσει, τόσο για το iPhone 13 όσο και για άλλες σειρές προϊόντων. Πολλές εταιρείες τεχνολογικών προϊόντων, που αύξησαν τις τιμές τους μέσα στο 2021, συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους για να μετριάσουν τον αντίκτυπο του αυξανόμενου κόστους στην κερδοφορία τους.