Ο Μπομπ Λι, στέλεχος και επενδυτής που ίδρυσε την υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητού Cash App, μαχαιρώθηκε θανάσιμα, την Τρίτη (04/04), σε δρόμο του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση για μαχαίρωμα στη γειτονιά Ρίνκον Χιλ, περίπου στις 2:35 π.μ. (τοπική ώρα). Η Αστυνομία δεν αναγνώρισε το θύμα, έναν 43χρονο άνδρα με «εμφανή τραύματα από μαχαίρι», ο οποίος πέθανε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τους «New York Times».

Εντούτοις, τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως επρόκειτο για τον Μπομπ Λι, κάτι που επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, το πρωί της Τετάρτης (05/04), και ο πατέρας του θυμάτος, Ρικ Λι.

Η πορεία του Μπομπ Λι και τα μηνύματα για τον θάνατό του

Πριν ο Μπομπ Λι ενταχθεί στην MobileCoin το 2021, ήταν ο επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας πληρωμών Square, η οποία μετονομάστηκε σε Block το 2021, και ήταν μηχανικός λογισμικού στην Google. Ήταν, επίσης, σύμβουλος νεοφυών επιχειρήσεων και είχε επενδύσει σε εταιρείες όπως η SpaceX και η Clubhouse, σύμφωνα με το LinkedIn του.

Κατά τη στιγμή του θανάτου του, ο 43χρονος Μπομπ Λι, ήταν ο επικεφαλής προϊόντος της MobileCoin, μιας νεοσύστατης εταιρείας κρυπτονομισμάτων. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MobileCoin, Τζόσουα Γκόλντμπαρντ, επιβεβαίωσε σε δήλωση του ότι ο Μπομπ Λι πέθανε την Τρίτη (04/04), αλλά δεν αποκάλυψε πώς. Μάλιστα, ο Τζόσουα Γκόλντμπαρντ ανέφερε στο Twitter ότι «ο Μπομπ Λι ήταν σαν αδελφός μου».

Πάντως, ο Μπομπ Λι ήταν ίσως πιο γνωστός για τη δουλειά του στην Cash App, που τώρα ανήκει στην εταιρεία Block του Τζακ Ντόρσεϊ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τον θάνατο του Μπομπ Λι ως «σπαρακτικό» με μήνυμά του στο Snort, σημειώνοντας: «Ο Μπομπ (σ.σ. Λι) ήταν καθοριστικός για τη Square και την Cash App».

Photo credits: MobileCoin