Η Χαμάς είχε γνωστοποιήσει πως ένας από τους στόχους της στη μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτώβρη ήταν να πάρει ομήρους, ώστε να μπορέσει να τους ανταλλάξει με Παλαιστίνιους που κρατούνται είτε στο Ισραήλ, είτε στις ΗΠΑ είτε ακόμα και σε άλλες χώρες. Και μόλις χθες έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο με ισραηλινή όμηρο.

Πρόκειται για μια νέα κοπέλα ονόματι Μάγια Σαμ που φαίνεται ταλαιπωρημένη, ενώ έχει υποστεί και κάταγμα στο μπράτσο. Η ηλικίας 21 ετών Μάγια βρισκόταν μαζί με την παρέα της στο μουσικό φεστιβάλ κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, όπου η Χαμάς αιφνιδίασε τις ισραηλινές δυνάμεις, σκότωσε 260 άτομα και πήρε αρκετά ως ομήρους.

«Είμαι η Μάγια Σεμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», ακούγεται να λέει η Σαμ στο βίντεο, με την οικογένειά της να επιβεβαιώνει την ταυτότητά της μιλώντας στην εφημερίδα Haaretz.