Όλος ο πλανήτης την έμαθε από τον ρόλο της Sandy στην ταινία Grease του 1978, όπου μαζί με τον John Travolta αποτέλεσαν ένα από τα θρυλικότερα δίδυμα πρωταγωνιστών σε ταινία στο Χόλιγουντ. Το ντουέτο τους You ‘Re The One That I Want έγραψε μουσική και κινηματογραφική ιστορία και τους έδωσε μια τεράστια ώθηση στην καριέρα τους. Η Olivia Newton-John όμως είχε ως όνειρο τη μουσική και κινήθηκε σε αυτή τη διαδρομή. Πριν από λίγες ώρες, ο σύζυγός της ανακοίνωσε πως η Olivia άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 73 ετών.

«Η Dame Olivia Newton-John πέθανε ήσυχα στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της οικογένειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η Olivia ήταν ένα σύμβολο θριάμβων για 30 χρόνια, μοιραζόμενη το ταξίδι της με τον καρκίνο του μαστού», έγραψε σε ανακοίνωση στο Instagram ο John Easterling.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Newton-John (@therealonj)

Η Olivia Newton-John είχε διαγνωστεί τρεις φορές με καρκίνο, δύο φορές μαστού τη δεκαετία του ’90 και το 2017 και το 2018 διεγνώσθη με καρκίνο στη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Ο ρόλος της στο Grease ήταν ο πρώτος της ως ηθοποιός, σε ηλικία 29 ετών και παρόλο που δεν είχε καμία εμπειρία σε αυτό, μπόρεσε να ερμηνεύσει αυτόν τον δυισμό που είχε ο ρόλος, να γίνει από ντροπαλή Sandy, μια δυναμική Sandy, με άψογο τρόπο.

«Δεν πιστεύω πως κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως μια ταινία θα τραβούσε για 40 χρόνια κι εγώ θα ήμουν ακόμα δημοφιλής και θα μου μιλούσαν οι άνθρωποι γι΄αυτή συνεχώς και θα την αγαπούν. Είναι μια απ΄αυτές τις ταινίες. Είμαι τυχερί που ήμουν μέρος της. Έδωσε σε πολλούς χαρά», είχε δηλώσει η Olicia Newton-John το 2017. Το Grease ήταν μάλλον ένα πυροτέχνημα, αφού η Olivia Newton-John αφιέρωσε τη ζωή της στο τραγούδι.

Η γεννηθείσα στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας το 1948 Olivia, μετακόμισε με την οικογένεια της στη Μελβούρνη όταν ήταν 5 ετών. Στην εφηβεία κέρδισε έναν μουσικό διαγωνισμό στην τηλεόραση και έγινε μέλος ενός girl band.

Ήταν το 1973 όταν έκανε την πρώτη της επιτυχία στις ΗΠΑ, το Let Be There, που έγινε Νο1 στα charts της κάντρι μουσικής και ακολουθήθηκε από τα I Honestly Love You, Have You Never Been Mellow, Please Mr. Please, για να έρθει το 1978 το Grease.

Μετά απ΄αυτή την επιτυχία, η Newton-John συνέχισε μουσικά τη σόλο καριέρα της και έκανε πιο ποπ μελωδίες. Το 1981 κυκλοφόρησε το διάσημο Physical, ένα τραγούδι που έβγαζε μια πολύ σέξι πλευρά της και έφτασε να απαγορευτεί από διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αν και ήταν η μεγαλύτερη της επιτυχία με 10 εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Ho 100.

Στη δεκαετία του ’80 εμφανίστηκε σε δύο ακόμα ταινίες, το Xanadu και τη ρομαντική κομεντί Two of A Kind, πάλι με τον Travolta, όμως δεν έδειξε να γοητεύεται εξίσου. Στη διάρκεια της καριέρας της κέρδισε 4 Grammy και πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους.

Αξίζει να αναφερθεί πως, εκτός από τα προβλήματα της υγείας της, η Olivia Newton-John αντιμετώπισε μια σοκαριστική απώλεια το 2005, όταν ήταν 56 ετών. Ο τότε σύζυγός της Patrick McDermott εξαφανίστηκε καθώς είχε πάει για ψάρεμα στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνα και το πτώμα ή το σκάφος του δε βρέθηκαν ποτέ.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Lars von Trier: Διαγνώστηκε με Parkinson ο σκηνοθέτης – Θα είναι αυτή η τελευταία του δουλειά;

Η Ηλιάνα ετοιμάζεται για το Love Island με λογοπαίγνιο που κάπως μας κάνει να κοιτιόμαστε άβολα

Άννα Βίσση: Έκανε αλκοτέστ και έγινε viral στο TikTok – «Ήπια μόνο δύο ποτήρια»