Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ έφερε ανακατατάξεις στην ιεραρχία της βασιλικής οικογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημιούργησε μια μετάταξη προς τα πάνω για όλους. Ή μάλλον, για σχεδόν όλους. Ο Harry και η Meghan Markle δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, γιατί, όπως θυμούνται όλοι και οι ίδιοι τείνουν να ξεχνούν, πριν από 2.5 χρόνια αποποιήθηκαν των βασιλικών τους δεσμών και τίτλων και επέλεξαν μια διαφορετική ζωή στο Λος Άντζελες. Και δικαίωμα τους. Αλλά δε γίνεται τώρα να ζητούν και βασιλικούς τίτλους.

Τα δύο παιδιά της Meghan και του Harry, ο Archie και η Lillybeth, θα ανακηρυχθούν μεν πρίγκιπας και πριγκίπισσα από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, αλλά λέγεται πως δεν πρόκειται να λάβουν το καθεστώς της Βασιλικής Υψηλότητας. Παρά το ότι στην διάρκεια της κηδείας και των τελετουργικών για το τελευταίο αντίο στην Ελισάβετ, η βασιλική οικογένεια έδειξε ενότητα και εμφανίστηκαν μαζί σε όλες τις εκδηλώσεις, αυτό δε σημαίνει πως στο παρασκήνιο δεν υπάρχουν ζυμώσεις για την επόμενη μέρα.

Λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο της Ελισάβετ πριν από μία εβδομάδα, Meghan Markle και Harry είχαν αρκετές συζητήσεις και κάποιες φορές σε έντονο κλίμα με τον νέο Βασιλιά, στον οποίο εξέφρασαν την ενόχλησή τους που τα δύο τους παιδιά δεν θα έχουν κάποιον βασιλικό τίτλο. Έχουν βέβαια ένα καλό επιχείρημα για το αίτημα τους.

Οι δύο κόρες του Πρίγκιπα Andrew, που έχει παυθεί από τα καθήκοντα του μετά το σκάνδαλο Epstein, η Βεατρίκη και η Ευγενία, έχουν μπει σε αυτό το καθεστώς της Βασιλικής Υψηλότηταςν αν και δεν προσφέρουν κάποια υπηρεσία στη βασιλική οικγένεια.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο μελλοντικός Βασιλιάς κληρονόμησε περιουσία 685 ετών αξίας 1 δις. δολαρίων

Γιατί όμως θέλουν οι Σάσεξ να προσφέρουν αυτά τα προνόμια του τίτλου στα παιδιά τους, αφού απέρριψαν τη ζωή στο παλάτι; Πηγή της Sun τονίζει ότι «Ο Χάρι και η Μέγκαν ανησυχούσαν για το ζήτημα της ασφάλειας. Το να είναι τα παιδιά τους πρίγκιπας και πριγκίπισσα τους δίνει το δικαίωμα να έχουν ορισμένα επίπεδα βασιλικής ασφάλειας».

Όμως, ο Βασιλιάς Κάρολος τους εξηγεί ότι από τη στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν αναλάβει κάποια αρμοδιότητα στην οικογένεια, δεν διαθέτουν ούτε οι ίδιοι τα προνόμια αυτά, άρα δεν μπορεί να τα λάβουν κληρονομικά τα δύο τους παιδιά. Αντιθέτως, οι δύο κόρες του Andrew τα λαμβάνουν επειδή δεν έχουν αφαιρεθεί από τον πατέρα τους.

Έτσι, ο Archie και η Lillybeth μαθαίνουν από νωρίς το «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» και θα πρέπει να αρκεστούν στους πριγκιπίκους τους τίτλους, που θα τους απονεμηθούν όπως ορίζουν οι κανόνες του Βασιλιά Γεώργιου Ε’, οι οποίοι είχαν σκοπό να περιορίσουν τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που δικαιούνται τον τίτλο της Βασιλικής Υψηλότητας, αναφέρει η Sun.

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να αποκαλύψουν περισσότερα γι΄αυτή την ξαφνική επιθυμία της Meghan Markle και του Harry να συνδεθούν με το παλάτι, που στο παρελθόν είχαν αρνηθεί τον πριγκιπικό τίτλο για τον γιο τους Archie, λόγω του ότι από τη μεριά της μαμάς του είναι ιθαγενής, άρα δε θα μπορούσε να φέρει έναν τέτοιο τίτλο που θα ήταν ασέβεια προς το παρελθόν αιματοχυσίας της φυλής του από το στέμμα.

Ούτως ή άλλως, ο Archie ήταν έβδομος στη γραμμή διαδοχής όταν γεννήθηκε και καθώς δεν είναι πρωτότοκος γιος του πρώτου στη διαδοχή, δηλαδή του Καρόλου, δε μπορούσε να πάρει αυτόματα τον πριγκιπικό τίτλο.

 Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η στιγμή που φρουρός λιποθυμάει δίπλα στο φέρετρο της Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί δόθηκε οδηγία να καταφθάσουν οι προσκεκλημένοι στην κηδεία με εμπορικές πτήσεις και πούλμαν

Βασίλισσα Ελισάβετ: Από τον ρομαντισμό στον πραγματισμό – Η ευκαιρία που έχει ο Κάρολος να αλλάξει την εικόνα του Στέμματος