Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι με τον τίτλο «Spare» είναι το βιβλίο που αφήνουν περισσότερο από κάθε άλλο οι Βρετανοί τουρίστες το φετινό καλοκαίρι στις χώρες που κάνουν διακοπές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρει Daily Mail, έως και 100 αντίτυπα άφησαν πίσω τους οι παραθεριστές σε θέρετρα της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Οι αριθμοί αυτοί καθιστούν το «Spare» ως το «πιο πεταμένο» βιβλίο από τους παραθεριστές αυτό το καλοκαίρι, υποστηρίχθηκε σήμερα.

Πρίγκιπας Χάρι

Βρέθηκαν συνολικά πεταμένα 100 αντίτυπα του «Spare»

Το βιβλίο 416 σελίδων φέρεται να έχει αφεθεί σε δωμάτια, κάδους απορριμμάτων και δίπλα σε πισίνες σε σημεία διακοπών όπως στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο ταξιδιωτικός οργανισμός On The Beach δήλωσε ότι έχει λάβει 100 αντίτυπα της αυτοβιογραφίας που έχουν βρεθεί από τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία.

Η υπεύθυνη πελατών Zoe Harris δήλωσε στη Sun: «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Τα γραφεία απολεσθέντων αντικειμένων στα πιο δημοφιλή θέρετρά μας είναι γεμάτα με αντίτυπα του «Spare». Στην αρχή το θεωρήσαμε αστείο, αλλά, τους τελευταίους μήνες, πολλά ξενοδοχεία στέλνουν πίσω τα βιβλία».

Είπε ότι η εταιρεία έχει πλέον «βιβλιοθήκες γεμάτες από αυτά» και ότι αναγκάστηκε να ζητήσει από τα ξενοδοχεία να «σταματήσουν να τα στέλνουν, αλλιώς δεν θα τα ξεφορτωθούμε ποτέ όλα». Και πρόσθεσε: «Ίσως θα έπρεπε όλοι μας να πάρουμε ένα παράδειγμα από το βιβλίο του Χάρι και να γλιτώσουμε τον κόπο εξ αρχής».

Η εταιρεία διακοπών δήλωσε ότι θα διαθέσει τα ξεχασμένα αντίγραφα στο διαδίκτυο.

*Πηγή φωτογραφίας shutterstock.com