Σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες η Δούκισσα του Σάσεξ έχει ήδη δεσμευτεί με συμβόλαιο 78 εκατομμυρίων λιρών με το Netflix. Την ίδια ώρα οι απεργοί ζητούν καλύτερες αμοιβές και διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αντικατασταθούν από AI.

Η Μέγκαν ωστόσο παραμένει σιωπηλή…

Ήταν το σωματείο που της έκανε δημόσια προσφορά υποστήριξης μετά τη συνέντευξή της με την Όπρα το 2021.

Ωστόσο, η Μέγκαν Μαρκλ παρέμεινε αισθητά σιωπηλή όσον αφορά την απεργία SAG-AFTRA στις ΗΠΑ, παρόλο που κάποτε ήταν μέλος της ένωσης ηθοποιών.

Θα μπορούσε άραγε να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων για τη Δούκισσα του Σάσεξ, επειδή έχει δεσμευτεί σε ένα επικερδές συμβόλαιο 78 εκατομμυρίων λιρών με το Netflix -ένα γιγαντιαίο δίκτυο που ωστόσο αρνείται να συνεργαστεί με τους ηθοποιούς και συγγραφείς.

Το Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) βρίσκεται σε απεργία ενάντια σε μεγάλα στούντιο και δίκτυα streaming από τις 14 Ιουλίου, με τις παραγωγές του Χόλιγουντ να έχουν σταματήσει.

Σταρ πρώτης γραμμής, όπως ο Κόλιν Φάρελ, η Τζέιμι Λι Κέρτις και η Τζέσικα Τσαστέιν είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν αυξημένη βασική αμοιβή και διαβεβαιώσεις ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει την εργασία τους.

Στη συνέντευξή της στο Winfrey, η Μέγκαν περιέγραφε τη συμμετοχή της στο συνδικάτο ως κάτι που της έλειπε πολύ όταν μπήκε στη βασιλική οικογένεια.

Η Δούκισσα θυμήθηκε ότι είπε στο τμήμα HR του Παλατιού: «Απλώς χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια, γιατί στην παλιά μου δουλειά υπήρχε σωματείο και θα με προστάτευαν».

Στη μέση της συνέντευξης, το SAG-AFTRA τάχθηκε υπέρ της δακρυσμένης Δούκισσας με ένα tweet, όπου ανάφερε: «Είμαστε ακόμα εδώ για σένα, Μέγκαν. Όλοι αξίζουν την προστασία ενός σωματείου».

Ωστόσο η Δούκισσα δεν έχει ακόμη ανταποδώσει την στήριξη στο σωματείο της.

Έρχεται καθώς το Netflix αντιμετώπισε νέα κριτική για τη διαφήμιση ενός διαχειριστή προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης εν μέσω της απεργίας.

Τον περασμένο μήνα, μετά την είδηση ότι η συμφωνία του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ ακυρώθηκε στο Spotify, κυκλοφόρησαν φήμες ότι η συμφωνία τους με το Netflix, που υπογράφηκε το 2020, θα μπορούσε να έχει την ίδια τύχη.

Αλλά η streaming πλατφόρμα τάχθηκε υπέρ του ζευγαριού, λέγοντας: «Ο δεσμός με την Archewell Productions είναι κάτι που εκτιμούμε βαθιά. Το συναρπαστικό μας ταξίδι μαζί τους δεν τελειώνει σύντομα».