Η σελίδα του πρίγκιπα Χάρι στον ιστότοπο της βασιλικής οικογένειας μόλις ενημερώθηκε για να αφαιρεθεί η αναφορά στον τίτλο «Αυτού Βασιλική Υψηλότητα» (His Royal Highness).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βρετανική Express, ο δούκας του Σάσεξ εξακολουθούσε να αποκαλείται «His Royal Highness» στο βιογραφικό του μέχρι και την Τρίτη οπότε και το πρακτορείο παρατήρησε ότι η σελίδα είχε ενημερωθεί.

Η αναφορά συνδέεται με το έργο του Χάρι για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το HIV/AIDS το 2016. Ο τίτλος έχει πλέον αντικατασταθεί με το «ο Δούκας ή ο Δούκας του Σάσεξ» – αν και δεν έλαβε το δουκάτο του από τη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, μέχρι τον γάμο του με τη Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο του 2018.

Ο ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας δεν έχει ενημερωθεί πλήρως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Όπως επεσήμανε η Express την περασμένη εβδομάδα, η βασίλισσα Ελισάβετ εξακολουθεί να αναφέρεται ως ο σημερινός μονάρχης, ο βασιλιάς Κάρολος αποκαλείται «πρίγκιπας της Ουαλίας» και η βασίλισσα Καμίλα εξακολουθεί να αποκαλείται «η δούκισσα της Κορνουάλης».

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε σε δήλωσή του, σύμφωνα με την Express: «ο δικτυακός τόπος της Βασιλικής Οικογένειας περιέχει πάνω από πέντε χιλιάδες σελίδες με πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της Βασιλικής Οικογένειας.

Μετά τον θάνατο της αείμνηστης Μεγαλειότητάς της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, το περιεχόμενο έχει επανεξεταστεί και επικαιροποιηθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ορισμένο περιεχόμενο ενδέχεται να είναι ξεπερασμένο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

Το τι θα συμβεί με τους τίτλους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αποκαλύφθηκε λίγο αφότου ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας το 2020.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Σάντριγχαμ, όταν ο πρίγκιπας Χάρι συναντήθηκε με τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον τότε πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για να συζητήσουν την αλλαγή του, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε: «Οι Σάσεξ δεν θα χρησιμοποιούν τους τίτλους HRH καθώς δεν είναι πλέον εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα εξακολουθήσουν να αναφέρονται επίσημα ως Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ και θα αποκαλούνται Χάρι, ο Δούκας του Σάσεξ και Μέγκαν, η Δούκισσα του Σάσεξ.