Η νομική διαμάχη με την δούκισσα του Σάσεξ (πρώην για την ακρίβεια) με την Mail on Sunday και την MailOnline, για τη δημοσιοποίηση της επιστολής που είχε στείλει στον πατέρα της, Thomas Markle, το 2018, έχει νέες εξελίξεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, δικαστής αποφάσισε υπέρ της Meghan Markle, ωστόσο, τώρα, η έφεση που έκανε η Associated Newspapers, η εταιρεία στην οποία ανήκει η εφημερίδα και η ιστοσελίδα, εκδικάζεται. Αναφορικά με την εταιρεία, η Meghan έγραψε την επιστολή γνωρίζοντας ότι μπορεί να δημοσιευθεί και ότι ήταν εκείνη που δημοσιοποίησε ιδιωτικές πληροφορίες, συνεργαζόμενη με τους συγγραφείς του Finding Freedom, Omid Scobie και Carolyn Durand.

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι της είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη της ίδιας και του πρίγκιπα Harry με τους συγγραφείς, όμως ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του ζευγαριού Jason Knauf, κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο ίδιος έδωσε στους συγγραφείς πληροφορίες, αφού πρώτα το συζήτησε με το βασιλικό ζευγάρι. Τους έδωσε κανονικότατα, δηλαδή.

Ο Knauf υποστήριξε πως το βιβλίο «συζητήθηκε απευθείας με τη δούκισσα πολλές φορές, από κοντά και μέσω mail». Τα εν λόγω email βρήκαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με αυτά, έδειξαν πως ο Knauf, είχε στείλει ένα και στον πρίγκιπα Harry, προκειμένου να συζητήσουν το βιβλίο και να τον ενημερώσει ότι θα συναντούσε τους συγγραφείς.

Σύμφωνα με τον πρώην συνεργάτη του ζευγαριού, ο Harry του απάντησε: «Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαμε καμία σχέση με αυτό. Ομοίως, αν εσύ τους δώσεις το ακριβές πλαίσιο και υπόβαθρο, θα βοηθήσει να βγουν κάποιες αλήθειες».

Η συγγνώμη της Meghan Markle

Στην κατάθεσή της που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, η Meghan παραδέχθηκε ότι «ο Knauf παρείχε κάποιες πληροφορίες στους συγγραφείς του βιβλίου και το έκανε με δική μου γνώση για μία συνάντηση που σχεδίαζε με τους συγγραφείς ως γραμματέας επικοινωνίας» και πρόσθεσε πως: «η έκταση των πληροφοριών που μοιράστηκε μου είναι άγνωστη».

Η δούκισσα είπε ότι δεν θυμόταν τις συζητήσεις με τον Knauf όταν είχε καταθέσει νωρίτερα για την υπόθεση. «Ζητώ συγγνώμη από το δικαστήριο για το γεγονός ότι δεν θυμόμουν αυτές τις συζητήσεις τότε. Δεν είχα απολύτως καμία επιθυμία ή πρόθεση να παραπλανήσω τον εναγόμενο ή το δικαστήριο», ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με την Associated Newspapers τα λεγόμενα του Knauf επίσης υπονομεύουν τον ισχυρισμό της Meghan ότι δεν είχε πρόθεση να δει κανένας άλλος το γράμμα, πέρα από τον πατέρα της. Η δούκισσα «μου ζήτησε να ελέγξω το κείμενο της επιστολής, λέγοντας “προφανώς ό,τι έχω συντάξει είναι με την γνώση ότι θα μπορούσε να διαρρεύσει”», είπε ο Knauf.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η Meghan ρώτησε αν θα πρέπει να προσφωνήσει «μπαμπά» τον πατέρα της στην επιστολή, προσθέτοντας ότι «στην ατυχή περίπτωση που διαρρεύσει, θα άγγιζε ευαίσθητες χορδές». Στη δική της γραπτή κατάθεση, η Meghan ανέφερε πως δεν πίστευε ότι ο πατέρας της «θα πουλούσε ή θα διέρρεε την επιστολή, κυρίως επειδή δεν τον παρουσίαζε θετικά».

«Για να είμαι σαφής, δεν ήθελα τίποτα από αυτά να δημοσιοποιηθεί και ήθελα να διασφαλίσω ότι ήταν ελάχιστος ο κίνδυνος να χειραγωγηθεί ή να επεξεργαστεί παραπλανητικά (η επιστολή), αν γινόταν εκμετάλλευσή της», ανέφερε.

Πάντως, αν κερδίσει η Mail την έφεση, τότε η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δίκη και τότε η Meghan Markle θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού θα πρέπει και εκείνη και ο πατέρας της να καταθέσουν στοιχεία.

Με πολύ… Χόλιγουντ η εμφάνισή της

Η Meghan Markle, πάντως, θυμάται την χαμένη της αίγλη στα κόκκινα χαλιά του Χόλιγουντ, και πλέον οι εμφανίσεις της δίπλα στη βασιλική οικογένεια επισκιάστηκαν. Η ίδια και o Harry έδωσαν το παρών στο Salute to Freedom Gala 2021 στη Νέα Υόρκη, για να τιμήσουν τον στρατό, την παραμονή της Ημέρας των Βετεράνων στις ΗΠΑ και την ημέρα Μνήμης για το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που εορτάζεται στις 11 Νοεμβρίου.

Φορώντας μια κόκκινη τουαλέτα Carolina Herrera με ντεκολτέ και μακριά ουρά, η Meghan έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση. Κάπως έτσι αποχαιρέτησε τα outfits ως δούκισσα του Σάσεξ.