Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ανεμελιάς. Είναι ωραίο το αίσθημα να νιώθεις ότι δεν σε κυνηγάει κανείς και να κυκλοφορείς όλη μέρα με το μαγιό σου. Όλα αυτά μέχρι και σήμερα, τουλάχιστον στην Ιταλία. Από εδώ και στο εξής πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους κυκλοφορούν με μαγιό ή γυμνόστηθοι στο Σορέντο, με απόφαση του δημάρχου.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μάσιμο Κόπολα, ανακοίνωσε πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook την προηγούμενη εβδομάδα. «Φτάνει με την άσεμνη συμπεριφορά. Για αυτό υπέγραψα διάταγμα που απαγορεύει οι άνθρωποι να κυκλοφορούν γυμνόστηθοι ή με μαγιό.

Αυτού του είδους οι συμπεριφορές μπορούν να θεωρηθούν αιτία να νιώσουν άβολα και ενοχλημένοι, τόσο οι κάτοικοι του Σορέντο, όσο και οι τουρίστες. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και το σκηνικό του κέντρου της πόλης και των δημόσιων χώρων» αναφέρει/

Μάλλον ο κύριος Κόπολα δεν έχει περάσει από ελληνικά νησιά σε high season για να δει τι συμβαίνει. Αν «άσεμνη συμπεριφορά» που σε κάνει να νιώθεις άβολα εννοεί το να κυκλοφορεί κάποιος με το μαγιό του, τότε τι να πούμε και εμείς εδώ που έχουμε δει το «σώσε». Πάντως το εγχείρημά του δίνει μια πολύ καλή ιδέα στο Υπουργείο Τουρισμού της χώρας μας, το οποίο θα μπορούσε να εξετάσει τα εξής πρόστιμα.

Δεν θα πούμε τα αυτονόητα, όπως το να πέφτουν πρόστιμα όταν δίνονται αμάξια και γουρούνες σε άτομα που δεν ξέρουν πού βρίσκεται το φρένο ή όταν πλακώνονται στους δρόμους μέχρι θανάτου. Πιο light πράγματα που παραμένουν εκνευριστικά και όχι τόσο επικίνδυνα.

Πότε οι τουρίστες στα ελληνικά νησιά θα έπρεπε να «τρώνε» πρόστιμο

Τουρίστες που πίνουν και ξερνάνε τα έντερά τους

Έχεις περιπλανηθεί σε σοκάκι ελληνικού νησιού το βράδυ ή νωρίς το απόγευμα και δεν έχεις δει κάποιον να κάνει εμετό; Αν όχι, τότε είσαι τυχερός. Είναι ένας σύνηθες φαινόμενο, αφού οι ξένοι πίνουν ανεξέλεγκτα χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες. Το αποτέλεσμα είναι ξεραμένοι εμετοί σε στενά ή και δρόμους. Πόσο πιο άβολα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις αυτό, ειδικά όταν το βλέπεις σε εξέλιξη. Νομίζουμε ένα πρόστιμο τουλάχιστον 1000 ευρώ θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και το στομάχι των ανεπιτήδευτων τουριστών.

Κάλτσα με σαγιονάρα κάτω από το λιοπύρι 

Η κάλτσα με το πέδιλο μπορεί να έχει γίνει μια από τις πιο hot τάσεις της μόδας, όμως, στο μυαλό μας παραμένει μια αλλόκοτη συνήθεια των Γερμανών. Άντε να το φορέσεις Μάιο μήνα ή Ιούνιο, αλλά όχι με 40 βαθμούς στην παραλία. Όχι μόνο σκάνε με την κάλτσα, αλλά φεύγουν και με αυτή, αδιαφορώντας για την άμμο που είναι κολλημένη στις πατούσες. Ένα πρόστιμο, λοιπόν, για την έλλειψη κανόνων υγιεινής και για τον «πόνο» που προκαλούν στα μάτια μας με την αισθητική τους.

Χειροκροτήματα στο ηλιοβασίλεμα

Νομίζω οι τουρίστες νιώθουν ότι ανακάλυψαν κάποιον νέο πλανήτη όταν βλέπουν το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ή στη Μήλο. Μαζεύονται με κάμερες, μετρούν αντίστροφα και όταν πέφτε τελείως χειροκροτούν, λες και συνέβη θαύμα. Τι φάση; Το επαναλαμβάνουν και την επόμενη μέρα, χωρίς να βαριούνται. Τους αξίζει ένα πρόστιμο για χαμηλό iq σε αυτήν την περίπτωση και για πρόκληση ανούσιου συνωστισμού.

Τουρίστες που ανακατεύουν τον freddo

Καταλαβαίνουμε ότι ο κρύος καφές για τους περισσότερους ξένους είναι κάτι νέο. Έχουμε πετύχει πολλές φορές τουρίστες να παραγγέλνουν τον φραπέ τους ή το freddo capuccino τους και να τους ανακατεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Πόσο δύσκολο είναι να βάλεις απλά το καλαμάκι και να ρουφήξεις; Αν δεν το έχεις πήγαινε πάρε ένα freddoccino ή καμιά κρύα σοκολάτα.

Στήνουν πάρτι στην παραλία

Παίζει πάρτι στο νησί. Σε μπιτσόμπαρο, σε μαγαζάκια και όχι σε μια ερημική παραλία, που θες να την καταστρέψεις. Συχνά σκάνε παρέες 10+ ατόμων, με ηχεία και ποτά. Δημιουργούν μια οχλαγωγία και αφού μεθύσουν, τα πράγματα χειροτερεύουν. Θα τους ακούσεις να τραγουδάνε και να χορεύουν. Εντάξει και οι Έλληνες το κάνουν αυτό, αλλά με κάποιο όριο συνήθως. Υπάρχει μια αλληλοκατανόηση μεταξύ μας, αλλά οι τουρίστες είναι πραγματικά ασυμμάζευτοι. Ακόμα κι αν τους κάνεις παρατήρηση θα σου πουν απλά ένα απαθές γεμάτο υφάκι «sorry» και θα συνεχίσουν, μιλώντας στην γλώσσα τους και γελώντας. Τι νομίζουν ότι δεν θα καταλάβεις ότι σε σχολίασαν; Ένα πρόστιμο για γαϊδουριά παρακαλώ.

Αυτοί με τατουάζ στα ελληνικά

Πολλοί είναι οι ξένοι που δηλώνουν λάτρεις της ελληνικής μυθολογίας και των αρχαίων ελληνικών. Τόσο που χτυπάνε τατουάζ με κάποια φράση στα αρχαία ή νέα ελληνικά, που όταν την βλέπεις απλά σου βγαίνουν τα μάτια. Το google translate δεν είναι αξιόπιστο, όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Θα έπρεπε κανονικά να τους απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα για «κανιβαλισμό» της γλώσσας. Μέχρι και την κουκουβάγια από τα σχολικά βιβλία έχω πετύχει να φιγουράρει σε πόδι τουρίστα. Όχι άλλα αποτυχημένα τατουάζ σε θάλασσες και ακτές, plz.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Πώς η Chiara Ferragni δίνει μια σούπερ εικόνα της Ύδρας που απέχει από την πραγματικότητα

Δεν είναι και τόσο famous τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τουρίστριες μίλαγαν μαζί του και δεν το πήραν χαμπάρι

Μύκονος: Nammos, SantAnna και Scorpios βρίσκονται στην 10άδα με τα πιο δημοφιλή beach clubs στο TikTok