Οι streaming πλατφόρμες της Κίνας έκαναν cancel τις ταινίες του Keanu Reeves -και τον ίδιο μαζί- αφού εξέφρασε την υποστήριξη για το Θιβέτ. Ο ηθοποιός είναι ακόμα ένα θύμα του καθεστώτος λογοκρισίας της χώρας καθώς ταινίες όπως η τριλογία The Matrix ,Speed, Bill & Ted’s Excellent Adventure, Something’s Gotta Give και The Lake House φέρεται να «κατέβηκαν» από τις πλατφόρμες.

Η Κίνα κατά καιρούς έχει αλλάξει ή έχει κόψει σκηνές από ταινίες, όπως πρόσφατα έγινε με το Fight Club. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, όταν πληκτρολογείτε το όνομα «Keanu Reeves» στη γραμμή αναζήτησης του iQiyi, πετάγεται το μήνυμα «λυπούμαστε, δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Λόγω των σχετικών νόμων, κανονισμών και πολιτικών, ορισμένα αποτελέσματα δεν εμφανίζονται».

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δύο μήνες, Κινέζοι εθνικιστές απείλησαν να μποϊκοτάρουν το «The Matrix Resurrections». Η αντίδραση για το τέταρτο μέρος του Matrix προήλθε από την κινεζική εθνικιστική ομάδα με το όνομα «Little Pinks» που εξοργίστηκε με την εμφάνιση του ηθοποιού στην 35η συναυλία του Tibet Benefit τον Ιανουάριο, ανέφερε το Variety.

Ο ηθοποιός έπαιξε επίσης στη συναυλία, δίπλα στους θρυλικούς Laurie Anderson, Patti Smith, Cyndi Lauper και Iggy Pop. Ο Reeves, ο οποίος έχει καταγωγή από την Κίνα, από την πλευρά του πατέρα του, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στην κινεζική αγορά στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τονώνοντας το κινεζικό πατριωτικό αίσθημα. Πλέον, οι Κινέζοι νιώθουν προδομένοι και ότι έχει γυρίσει την πλάτη του στην κληρονομιά του αφού παρευρέθηκε στη συναυλία Tibet Benefit, που ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ.

Από τότε οι χρήστες σε πλατφόρμες εξαπολύουν «πόλεμο» εναντίον του ηθοποιού και τα σχόλια μίσους είναι περισσότερα από εκείνα του θαυμασμού. Παλαιότεροι ηθοποιοί που έχουν υποστηρίξει το Θιβέτ είναι οι Richard Gere, Brad Pitt και Selena Gomez, η οποία έβγαλε μια φωτογραφία με τον Δαλάι Λάμα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Shanghaiist.com , η Gomez αναγκάστηκε να ακυρώσει τις εμφανίσεις της στο Guangzhou και τη Σαγκάη στο πλαίσιο της περιοδείας της Revival το 2016.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Blonde: Η Ana de Armas υποδύεται τη Marilyn Monroe σε μια ταινία «ακατάλληλη για κάτω των 17»

The Batman: Δημοσιεύτηκε κομμένη σκηνή με τον νέο Joker και προκαλεί διαδικτυακό πανζουρλισμό

Miley Cyrus: Χτυπήθηκε από κεραυνό το αεροπλάνο που την μετέφερε – Έκανε αναγκαστική προσγείωση