Το διάσημο μοντέλο Linda Evangelista, που θύμιζε σε πολλούς την Sophia Loren, περνάει τα τελευταία χρόνια έναν πραγματικό γολγοθά. Για τα όσα περνάει μίλησε για πρώτη φορά στο περιοδικό People. Αναφέρθηκε στον εφιάλτη που ζει μετά από μία αισθητική επέμβαση για αφαίρεση λίπους.

Μια φαινομενικά απλή επέμβαση, αποδείχθηκε χρόνια ταλαιπωρία για την υγεία της και την ψυχολογία της. Μετά από πέντε χρόνια, επίσης, φωτογραφίζεται για πρώτη φορά. Η συνέντευξη της στο περιοδικό People, διακόπηκε πολλές φορές καθώς το 56χρονο μοντέλο που άλλοτε σάρωνε τις πασαρέλες, ξέσπασε σε κλάματα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος.

Η επέμβαση έμοιαζε ασφαλής και αποτελεσματική αρχικά, είπε η ίδια. Το αποτέλεσμα, όμως, δεν ήταν το επιθυμητό. Κάθε άλλο, οδήγησε στην παραμόρφωση του προσώπου και σώματός της. Τα λιποκύτταρα  πολλαπλασιάστηκαν και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε δύο ακόμη επεμβάσεις, αρκετά επώδυνες. Στη μήνυση που έκανε στην κλινική αλλά και στους γιατρούς της ζητά το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποκατάσταση της σωματικής και ηθικής βλάβης. ισχυριζόμενη ότι δεν είναι σε θέση να εργαστεί από τότε που υποβλήθηκε σε επτά συνεδρίες CoolSculpting σε γραφείο δερματολόγου από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε απομονωμένη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Αγαπούσα πολύ να περπατώ στην πασαρέλα. Τώρα τρέμω μήπως συναντηθώ με κάποιον που γνωρίζω και με δει έτσι. Δεν κοιτάω πια στον καθρέπτη, δεν μοιάζω με εμένα. Δεν μπορώ πια να ζω έτσι, να ντρέπομαι και να κρύβομαι» λέει χαρακτηριστικά. Μετά από την επέμβαση, είδε πως παρά την διατροφή που έκανε και την γυμναστική, είχε παχύνει σε αρκετά σημεία και είχε βγάλει κάτι σαν ακανόνιστα εξογκώματα. Διαγνώστηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο υπερπλασίας και της ξεκαθάρισε πως καμία δίαιτα και καμία γυμναστική δεν θα διόρθωνε τη ζημιά που είχε υποστεί το σώμα της.

Τα σημεία που ήθελε να μικρύνουν άρχισαν να διογκώνονται, να σκληραίνουν και να μουδιάζουν. «Προσπάθησα να το διορθώσω μόνη μου, νομίζοντας ότι έκανα κάτι λάθος», είπε η Evangelista. «Έφτασα στο σημείο να μην τρώω καθόλου. Νόμιζα ότι έχανα το μυαλό μου».

Τελικά, τον Ιούνιο του 2016 πήγε στον γιατρό της. «Έκλαιγα και του είπα: “Δεν έχω φάει, πεινάω. Τι κάνω λάθος;’». ” Όταν της διέγνωσε την παράδοξη υπερπλασία του λίπους (PAH), λέει, «έλεγα: ‘Τι στο διάολο είναι αυτό;'”. Και μου είπε ότι καμία δίαιτα και καμία άσκηση δεν πρόκειται να το διορθώσει”». Η παρενέργεια αυτή επηρεάζει λιγότερο από το 1% των ασθενών με CoolSculpting, όπου η διαδικασία κατάψυξης προκαλεί την πάχυνση και την επέκταση του προσβεβλημένου λιπώδους ιστού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη People Magazine (@people)

Πώς παραμορφώθηκε η Linda Evangelista

Ο γιατρός της επικοινώνησε με την CoolSculpting σχετικά με την PAH και η εταιρεία του είπε ότι ήθελε να «επανορθώσει». Προσφέρθηκε να της κάνουν δωρεάν λιποαναρρόφηση με χειρουργό της επιλογής της εταιρείας, που στο παρελθόν είχε διορθώσει κάτι αντίστοιχο. Στην αγωγή της, η Evangelista αναφέρει ότι «την παραμονή» της λιποαναρρόφησης, ενημερώθηκε ότι η Zeltiq θα κάλυπτε τα έξοδα μόνο εάν υπέγραφε συμφωνία εμπιστευτικότητας. Αρνήθηκε και έκανε μόνη της την πρώτη από τις δύο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης ολόκληρου του σώματος τον Ιούνιο του 2016.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, έπρεπε να φορέσει ρούχα συμπίεσης, ζώνες και έναν ιμάντα για το πηγούνι για οκτώ  εβδομάδες, καθώς η «PAH θα μπορούσε να επανέλθει». Συνέβη και μετά από μια δεύτερη λιποαναρρόφηση τον Ιούλιο του 2017. «Δεν ήταν ούτε λίγο καλύτερα, δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη…δεν μου μοιάζω» είπε. Μάλιστα, τα εξογκώματα αιμορραγούν αν δεν τα προσέξει.

«Είχαν δίκιο που έλεγαν πως ήμουν πραγματικά αγνώριστη» είπε αναφερόμενη σε παπαρατσικές φωτογραφίες που την έβγαλαν πριν μερικά χρόνια. Η Linda προσπαθεί να ανακάμψει κυρίως ψυχολογικά και σε αυτό θα συμβάλει η νομική και ηθική δικαίωσή της.

«Ελπίζω να μπορέσω να αποβάλω από πάνω μου μέρος της ντροπής και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα», λέει. «Αυτός είναι ο στόχος μου».