Ένα 24ωρο μετά τις τόσες αναφορές στο διαδίκτυο για το πρόσωπό της, η Madonna αποφάσισε να απαντήσει ευθέως σε αυτά τα σχόλια και έκανε, αναμενόμενα, λόγο για πατριαρχία και μισογυνισμό.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Madonna εξηγεί πως επέλεξε επίτηδες να παρουσιάσει την απονομή του βραβείου Grammy στους Sam Smith και Kim Petras γιατί ήθελε να είναι παρούσα στην ιστορική στιγμή της κατάκτησης από την πρώτη τρανς και την στενοχωρεί που εστίασαν στο πρόσωπό της κι όχι αυτά που είπε.

Η Madonna στην ανάρτησή της στο Instagram έριξε την ευθύνη για το αλλοιωμένο της πρόσωπο στον φωτογράφο και στον φακό που χρησιμοποίησε επίτηδες για να την παρουσιάσει διαφορετική.

«Ήταν τιμή για μένα να παρουσιάσω την Kim Petras και τους Sam Smith στα Grammy. Ήθελα να δώσω το τελευταίο βραβείο που ήταν το Άλμπουμ της Χρονιάς, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν πιο σημαντικό να παρουσιάσω την πρώτη τρανς γυναίκα που θα τραγουδούσε στα Grammy. Μια ιστορική στιγμή! Και πάνω απ΄όλα, κέρδισε κιόλας.

Αντί να εστιάσουν στα όσα είπα στον λόγο μου και στα συγχαρητήρια που έδωσα στους ατρόμητους καλλιτέχνες όπως ο Sam και η Kim, πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν να μιλήσουν για τις κοντινές λήψεις μου από μια κάμερα με μακρύ φακό, από έναν παπαράτσι που θα αλλοίωνε το πρόσωπο του οποιουδήποτε.

Για άλλη μια φορά είμαι αιχμάλωτη του ηλικιακού ρατσισμού και του μισογυνισμού που διέπει τον κόσμο μας. Έναν κόσμο που αρνείται να γιορτάσει τις γυναίκες που ξεπερνούν τα 45 και νιώθει ότι πρέπει να τιμωρηθούν επειδή συνεχίζουν να είναι ισχυρογνώμονες, να δουλεύουν και να ζουν την περιπέτεια.

Δεν έχω απολογηθεί ποτέ για καμία δημιουργική μου επιλογή, ούτε για τον τρόπο που δείχνω ή ντύνομαι και δεν πρόκειται να το αρχίσω τώρα. Έχω υποβαθμιστεί από τα μίντια από το ξεκίνημα της καριέρας μου και κατανοώ ότι όλο αυτό είναι ένα εμπόδιο και είμαι χαρούμενη που εγώ θα το περάσω πρώτη και οι γυναίκες πίσω μου θα δουν καλύτερες μέρες στα χρόνια που θα έρθουν.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια της Beyonce, “δε θα μου καταρρίψετε την ψυχή”. Προσδοκώ για τα επόμενα πολλά χρόνια να είναι χρόνια αλλαγής συμπεριφοράς, χρόνια ώθησης των ορίων, χρόνια αντίστασης στην πατριαρχία και, κυρίως, απόλαυσης της ζωής.

Υποκλιθείτε bitches!»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna)