Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος από το μακελειό που διαπράχθηκε στο Τέξας, στο δημοτικό σχολείο Robb, όπου ένας 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και 2 δασκάλους. Μια ακόμη συζήτηση έχει ανοίξει για την οπλοκατοχή στην Αμερική, καθώς και για το ότι οι πυροβολισμοί στα σχολεία είναι ένα συχνό φαινόμενο.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πάρει θέση, μαζί και ο ηθοποιός Matthew McConaughey, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο για να βάλει υποψηφιότητα για Κυβερνήτης στο Τέξας, ωστόσο τελικά δεν συνέβη. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έκανε μια ανάρτηση, γράφοντας πως «όπως όλοι γνωρίζετε, σημειώθηκε άλλος ένας μαζικός πυροβολισμός σήμερα, αυτή τη φορά στη γενέτειρά μου, το Uvalde του Τέξας».

Ο Matthew McConaughey πέρασε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του στο Uvalde, το οποίο βρίσκεται περίπου 80 μίλια δυτικά του Σαν Αντόνιο, εκεί όπου έγινε η σφαγή στο σχολείο. Ο ίδιος ζήτησε από τους Αμερικανούς να βρουν κοινό έδαφος, να «επαναδιαπραγματευτούν τα θέλω μας από τις ανάγκες μας».

Έριξε τις ευθύνες σε κάθε ενήλικο Αμερικανό, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. «Πρόκειται για μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε και σε όποια πλευρά και αν σταθούμε, όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Πρέπει να πάμε καλύτερα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε κανένας γονέας να μην βιώσει αυτό που έχουν υποστεί οι γονείς στο Uvalde και οι άλλοι πριν από αυτούς».

Η πρότασή του είναι μια αληθινή αναζήτηση ψυχής. «Η αληθινή έκκληση για δράση τώρα είναι για κάθε Αμερικανό να κοιτάξει περισσότερο και βαθύτερα στον καθρέφτη και να αναρωτηθεί, «Τι είναι αυτό που πραγματικά εκτιμούμε;» Και μετά να δράσουμε, ρωτώντας τους εαυτούς μας: «Ποιες μικρές θυσίες μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μας σήμερα, για να διατηρήσουμε αύριο ένα υγιέστερο και ασφαλέστερο έθνος, κράτος και γειτονιά;».

Με πληροφορίες από deadline

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ricky Gervais όπως Dave Chapelle: Ακόμα ένας κωμικός στο στόχαστρο της τρανς κοινότητας για σόου του στο Netflix

George Floyd: 2 χρόνια από τα 9 λεπτά που άλλαξαν για πολύ λίγο τις ΗΠΑ

Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν συζητάμε επιστροφή, μόνο δανεισμό»