Μετά την απουσία της από τη μεγαλειώδη και μεγαλοπρεπή Στέψη του βασιλιά Καρόλου, κάτι που ήταν γνωστό και δεν προκάλεσε την έκπληξη κανενός, η Μέγκαν Μαρκλ ένα 24ωρο μετά εθεάθη να περπατά χαμογελαστή στους δρόμους της Καλιφόρνια. Έχοντας δείξει τη δυσαρέσκειά της με την βασιλική οικογένεια και γνωρίζοντας πως δεν είναι ευπρόσδεκτη στη Βρετανία, η δούκισσα του Σάσεξ μπορεί να θέλει να κόψει κάθε δεσμό, σε κάθε ευκαιρία όμως «προκαλεί».

Κι αυτό γιατί στην απλή βόλτα με τους φίλους της Μάρκους Άντερσον και Χίδερ Ντόραν, φόρεσε μεν τα αθλητικά της, τα συνδύασε όμως με αξεσουάρ που κληρονόμησε από την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή θα έλεγε κάποιος κακοπροαίρετος.

Συγκεκριμένα φόρεσε ένα ρολόι Cartier της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αξίας 17.800 λιρών αλλά και ένα βραχιόλι του ίδιου οίκου, του οποίου η εκτιμώμενη αξία ξεπερνά τις 125.000 λίρες. Μαζί με αυτά τα κοσμήματα, η Μαρκλ φόρεσε και ένα βραχιόλι Cartier Love αξίας 5.000 λιρών, καθώς και ένα κολιέ mayabrenner x Abigail Spencer αξίας 495 δολαρίων.

Στο μεταξύ, οι φωτογραφίες βγήκαν στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου ο Κάρολος μετά τη Στέψη του και σε μία από τις τελετές που έγιναν προς τιμήν του, έκανε πρόποση για τα γενέθλια του Άρτσι. Αυτή ήταν και η αφορμή του Χάρι να φύγει άρον άρον από την Βρετανία.