Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν είχαν «καμία επαφή» με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σχετικά με μια πρόσκληση στο πάρτι των 75ων γενεθλίων του βασιλιά Καρόλου την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός τους στη MailOnline.

Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ πρόκειται να γιορτάσει την ημερομηνία ορόσημο με ένα πάρτι στο Clarence House με τους στενότερους φίλους και την οικογένειά του την Τρίτη 14 Νοεμβρίου. Οι Sunday Times ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας Χάρι είχε απορρίψει μια πρόσκληση για τα γενέθλια και αντ’ αυτού θα παραμείνει στην Καλιφόρνια. Αλλά ένας εκπρόσωπος των Sussexes είπε στη MailOnline ότι το ζευγάρι δεν είχε ιδέα για αυτό.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και η πρόσκληση που δεν ήρθε ποτέ από το παλάτι

«Δεν υπήρξε καμία επαφή σχετικά με πρόσκληση στα επερχόμενα γενέθλια της Αυτού Μεγαλειότητας. Είναι απογοητευτικό που οι Sunday Times ανέφεραν λάθος αυτήν την ιστορία», είπαν. Ο ίδιος εκπρόσωπος της Μέγκαν και του Χάρι διέψευσε επίσης ότι η Μέγκαν, που βρήκε αναγνωρισιμότητα μετά το Suits, θα επιστρέψει στην υποκριτική μετά από αναφορές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Πηγή κοντά στους Σάσεξ είπε στο MailOnline ότι ισχυρίστηκε ότι δεν είχαν προσκληθεί στο πάρτι του Καρόλου Γ’ στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν είχαν λάβει καμία πρόσκληση και δεν γνώριζαν κανέναν εορτασμό έως ότου κυκλοφόρησαν οι ιστορίες», είπε ο μυημένος, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι ο Δούκας θα βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει ιδιωτικά για να ευχηθεί στην Αυτού Μεγαλειότητα χρόνια πολλά όπως αυτός. έκανε πάντα».

Ένας φίλος του ζευγαριού πρότεινε ότι το Παλάτι θα μπορούσε ακόμη και να διέρρευσε την ιστορία του ‘snubbing’ για να τραβήξει την προσοχή από την πρόσφατη βασιλική επίσκεψη στην Κένυα, όπου ο βασιλιάς αντιμετώπισε κλήσεις να απολογηθεί για το αποικιακό παρελθόν της Βρετανίας.

«Η ιστορία τοποθετείται με τρόπο ώστε να φαίνεται ότι ο Δούκας σνομπάρει τον πατέρα του, κάτι που δεν είναι έτσι», είπε φίλος. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ταξίδι [στην Κένυα] δεν πήγε καλά, αυτό μπορεί να είναι μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής». Βασιλικές και κυβερνητικές πηγές ήταν ξεκάθαρες ότι θεωρούν ότι το ταξίδι στην Κένυα την περασμένη εβδομάδα ήταν μια «ηχηρή επιτυχία».

Ένας φίλος των Sussexes είπε στη MailOnline ότι κανονικά θα είχαν συμπεριληφθεί σε σχέδια για σημαντικά γεγονότα, παρά το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ τους και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας.

Οι σχέσεις έχουν τεταθεί από τότε που ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παραιτήθηκαν ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια. Υπάρχουν διάφοροι ισχυρισμοί σχετικά με τη μεταχείρισή τους από το Παλάτι, μεταξύ άλλων σε μια ευρεία συνέντευξη με την Όπρα και στα απομνημονεύματα του Χάρι.

Αν και ο Δούκας από τότε παρευρέθηκε στη στέψη του πατέρα του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τον Μάιο, η σχέση του με τον βασιλιά Κάρολο παραμένει σπασμένη. Ο φίλος του Χάρι και της Μέγκαν είπε ότι η ιστορία της περιοδείας μπορεί να ενημερώθηκε για να αποσπάσει την προσοχή. Ωστόσο, το ταξίδι του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα στην Κένυα έχει θεωρηθεί «ηχηρή επιτυχία» στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και εντός της κυβέρνησης, η οποία είχε ζητήσει από τον μονάρχη να πάει στην ανατολική Αφρική για να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των χωρών.

Δεν στιγματίστηκε από διαμαρτυρίες και η μόνη σημαντική κριτική φάνηκε να προέρχεται από τον ευνοημένο βασιλικό ρεπόρτερ των Sussexes, Omid Scobie, ο οποίος είπε ότι τα κόκκινα χαλιά για το ταξίδι έκαναν τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα να φαίνονται «άσχετοι». Υπήρχαν όμως ισχυρισμοί ότι η μεταχείριση στο κόκκινο χαλί έγινε με την επιμονή των αρχών της Κένυας. Ο Βασιλιάς έκανε επίσης ένα τεράστιο βήμα και εξέφρασε στον λαό της Κένυας τη «μεγαλύτερη και τη βαθύτατη λύπη του» για τις «απεχθείς και αδικαιολόγητες πράξεις βίας» της Βρετανίας κατά την εποχή της αποικιοκρατίας σε μια βασική ομιλία του.

Σε ένα κρατικό συμπόσιο στο Ναϊρόμπι την πρώτη νύχτα της τετραήμερης επίσκεψης, ο Τσαρλς είπε ότι δεν υπήρχε «καμία δικαιολογία» για τις βρετανικές «αδικίες» στο έθνος της Ανατολικής Αφρικής, ιδιαίτερα κατά της εξέγερσης του Μάου Μάου, που σκότωσε 11.000 τη δεκαετία του 1950. Ο Βασιλιάς σταμάτησε να ζητήσει απευθείας συγγνώμη, η οποία συνεπάγεται μεγαλύτερη νομική ευθύνη, επειδή δεν είναι η πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης να το κάνει. «Η Βασιλική τους Υψηλότητα απόλαυσαν απόλυτα το ταξίδι. Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι ήταν μια τεράστια επιτυχία», είπε ένας βοηθός στο Tatler.

Οι δηλώσεις του Χάρι και το βιβλίο του

Ένας γνώστης των πληροφοριών ισχυρίστηκε ότι ο Χάρι δεν έλαβε προσωπικές ευχές από τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, ή τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο. Στην πραγματικότητα, είπαν στην The Telegraph: «Οι επικοινωνίες μεταξύ του βασιλιά και του πρίγκιπα Χάρι παραμένουν αρκετά φτωχές. Δεν μιλούν πολύ, αν και καθόλου ». Είπαν ότι ένας πιθανός λόγος για αυτό είναι ότι ο βασιλιάς Κάρολος ήταν απογοητευμένος με τον τρόπο που έγραψε ο Χάρι για τη βασίλισσα Καμίλα στην αυτοβιογραφία του, Spare.

Ο Χάρι είπε ότι η μητριά του είναι «επικίνδυνη» και «κακιά» που άφησε «πτώματα στο δρόμο». Έγραψε στο Spare: «Έχω περίπλοκα συναισθήματα σχετικά με την απόκτηση ενός θετού γονιού που νόμιζα ότι με είχε θυσιάσει πρόσφατα στον προσωπικό της βωμό δημοσίων σχέσεων». Ο Χάρι κατηγόρησε επίσης τον Τσαρλς και την Καμίλα ότι «φύτεψαν ιστορίες» για τον Γουίλιαμ και την οικογένειά του: «Δώστε στον Πα και την Καμίλα μια ίντσα, είπε, χρειάζονται ένα μίλι». Είπε στο Good Morning America σε συνέντευξή του λίγο μετά τη δημοσίευση του Spare: «Δεν έχουμε μιλήσει για πολύ καιρό. Αγαπώ κάθε μέλος της οικογένειάς μου, παρά τις διαφορές.

«Όταν τη βλέπω, λοιπόν, είμαστε απόλυτα ευχάριστοι μεταξύ μας. Είναι η μητριά μου. Δεν τη βλέπω ως κακιά θετή μητέρα. Βλέπω κάποιον που παντρεύτηκε σε αυτό το ίδρυμα και έκανε ό,τι μπορούσε για να βελτιώσει τη δική της φήμη και τη δική της εικόνα, για χάρη της». Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας ότι το Παλάτι δεν σχολιάζει προσωπικά οικογενειακά ζητήματα.

Πηγή: DailyMail

Photo credits: Getty Images