Ο Μπρους Γουίλις βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα λόγω της περιπέτειας με την υγεία του, που έχει συγκινήσει τους θαυμαστές του. Ο 67χρονος σταρ εθεάθη για πρώτη φορά μετά την αποκάλυψη από την οικογένειά του πως πάσχει από άνοια.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Γουίλις, έκανε βόλτα με δύο φίλους του στη Σάντα Μόνικα. Εκείνοι κρατούσαν ψώνια και ποτήρια καφέ, ενώ εκείνος φάνηκε να είναι μπερδεμένος, στη θέα των φωτογράφων που τους περίμεναν. Φορούσε έναν μάλλινο γκρι σκούφο, σκούρα μπλε μπλούζα και μαύρο παντελόνι.

Στο υλικό που δημοσιεύθηκε φαίνεται πως οι φίλοι του προσπάθησαν να «κρύψουν» τον Γουίλις από τους παπαράτσι, ενώ εκείνος έδειχνε σαν να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει.

Η τελευταία δημόσια έξοδος του σταρ του «Αρμαγεδδών» πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, όταν βγήκε για μεσημεριανό με φίλους του στο Λος Άντζελες -εβδομάδες πριν δημοσιοποιηθεί η διάγνωση της άνοιας.

Η δήλωση της οικογένειας του, που υπογράφουν η σύζυγός του Έμα Χέμινγκ, η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ και οι πέντε κόρες του τον περασμένο μήνα έγραφε: «Η οικογένειά μας ήθελε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και τις υπέροχες ιστορίες που λάβαμε όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση», ενώ στη συνέχεια ανακοίνωνε πως ο Γουίλις έπασχε από FTD.

Το FTD (σσ. μετωποκροταφική άνοια) επηρεάζει τους λοβούς του εγκεφάλου πίσω από το μέτωπο, οι οποίοι σχετίζονται με τη συμπεριφορά, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και τα συναισθήματα – με συμπτώματα όπως αλλαγές προσωπικότητας, εμμονική συμπεριφορά και δυσκολίες στην ομιλία.