Ήταν περίπου τον περασμένο Φεβρουάριο όταν έγινε γνωστό πως ο Μπρους Γουίλις έχει διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα για την υγεία του, αλλά και συγκινητικές αναρτήσεις από την οικογένειά του.

Μήνες αργότερα, η σύζυγος του Μπρους Γουίλις, Έμα Χέμινγκ, μίλησε για τον ηθοποιό στην εκπομπή Today, λέγοντας αρχικά πως είναι δύσκολο να γνωρίζουν το κατά πόσο ο ίδιος αντιλαμβάνεται την ασθένεια του ή όχι. 

«Είναι σκληρή για το άτομο που διαγιγνώσκεται. Είναι επίσης σκληρή για την οικογένεια. Και αυτό δεν είναι διαφορετικό για τον Μπρους Γουίλις, για μένα ή για τα κορίτσια μας. Κι όταν λένε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή ασθένεια, όντως έτσι είναι», είπε μεταξύ άλλων η Χέμινγκ.

Όταν ρωτήθηκε για το αν κατάφερε να εξηγήσει την ασθένεια στα παιδιά τους, απάντησε πως: «Είμαστε ένα πολύ ειλικρινές και ανοιχτό σπίτι. Και το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να είμαστε σε θέση να πούμε ποια ήταν η ασθένεια, να εξηγήσουμε τι είναι, γιατί όταν γνωρίζεις ποια είναι η ασθένεια από ιατρικής άποψης, όλα βγάζουν κατά κάποιο τρόπο νόημα

Ήταν σημαντικό λοιπόν να τους ενημερώσουμε για το τι είναι, επειδή, ξέρετε, δεν θέλω να υπάρχει στίγμα ή ντροπή για την διάγνωση του πατέρα τους ή για οποιαδήποτε μορφή άνοιας».

Εξήγησε, επίσης, πως η διάγνωση έχει κάνει τη ζωή «ευκολότερη», λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. «Νομίζω ότι ήταν ευλογία και κατάρα. Ξέρετε, το να καταλάβω τελικά τι συνέβαινε, ώστε να μπορέσω να αποδεχτώ αυτό που είναι. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο επώδυνο, αλλά το να το αποδεχτώ και να γνωρίζω τι συμβαίνει στον Μπρους το κάνει λίγο πιο εύκολο

Μπρους Γουίλις

Συμβαίνουν τόσα πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή μας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κοιτάζω πέρα από τη θλίψη και τη στενοχώρια, ώστε να μπορώ να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μας».

Τέλος, η σύζυγος του Μπρους Γουίλις τόνισε πως ο ηθοποιός συνεχίζει να δίνει αγάπη στα παιδιά τους, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό δώρο για εκείνα.