Ανακοινώθηκε από την οικογένειά του τον περασμένο Μάρτιο ότι ο Μπρους Γουίλις θα αποσυρόταν από την υποκριτική αφού διαγνώστηκε με αφασία. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα έλαβε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση της μετωποκροταφικής άνοιας (FTD).

Έκτοτε, τα μέλη της οικογένειας του Μπρους Γουίλις μοιράζονται ενημερώσεις για τη ζωή του, συμπεριλαμβανομένου του εορτασμού των 68ων γενεθλίων του νωρίτερα φέτος μαζί με την Demi Moore, την πρώην σύζυγό του, και τα τρία παιδιά τους, Scout, Rumer και Tallulah. και η τωρινή σύζυγός του, Έμμα Χέμινγκ Γουίλις, και τα δύο τους παιδιά, Μέιμπελ και Έβελιν.

Η σειρά του Μπρους Γουίλις “Moonlighting”

Αυτόν τον μήνα, η σειρά Moonlighting του ABC του Μπρους Γουίλις στα τέλη της δεκαετίας του 1980 έγινε διαθέσιμη για ροή στο Hulu. Για πέντε σεζόν, ο Μπρους Γουίλις και ο Cybill Shepherd έφεραν επανάσταση στο ζευγάρι στην τηλεόραση – και ο ηθοποιός ανυπομονούσε να δει ο κόσμος ξανά την εκπομπή σε streaming, σύμφωνα με τον δημιουργό του Moonlighting, Glenn Gordon Caron.

«Η διαδικασία [για να μπει το Moonlighting στο Hulu κράτησε αρκετό καιρό και η νόσος του Bruce είναι μια προοδευτική ασθένεια. Έτσι, μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του, προτού η ασθένεια τον καταστήσει τόσο άγνωστο όσο είναι τώρα, σχετικά με την ελπίδα να ξαναβγάλω το σόου μπροστά στον κόσμο», είπε πρόσφατα η Caron στη New York Post. «Ξέρω ότι σημαίνει πολλά για αυτόν».

Ο Caron είπε ότι διατηρεί επαφή με τη σύζυγο του Μπρους Γουίλις και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του από τότε που συνάδελφοι στα πλατό των πιο πρόσφατων ταινιών του ηθοποιού εξέφρασαν ανησυχία για την ευημερία του πριν από τη διάγνωση. «Προσπάθησα πολύ σκληρά να μείνω στη ζωή του», είπε ο Caron, προσθέτοντας, «Αυτό που κάνει [την ασθένειά του] τόσο συγκλονιστική είναι ότι [αν έχετε περάσει ποτέ χρόνο με τον Bruce Willis, δεν υπάρχει κανένας που είχε περισσότερη χαρά από αυτόν. Αγαπούσε τη ζωή και… απλώς λάτρευε να ξυπνάει κάθε πρωί και να προσπαθεί να ζήσει τη ζωή στο έπακρο».

Ο Caron είπε ότι το FTD έχει καταστήσει τον Μπρους Γουίλις σε μεgάλο βαθμό ανίκανο να επικοινωνήσει, μοιράζοντας ότι είναι σαν να «βλέπει τώρα τη ζωή μέσα από μια πόρτα οθόνης». Αλλά πιστεύει ότι ο Γουίλις μπορεί ακόμα να τον αναγνωρίσει. «Η αίσθηση μου είναι το πρώτο με τρία λεπτά που ξέρει ποιος είμαι», είπε. «Δεν είναι εντελώς λεκτικός. Κάποτε ήταν αδηφάγος αναγνώστης –δεν ήθελε να το μάθει κανείς– και δεν διαβάζει τώρα. Όλες αυτές οι γλωσσικές δεξιότητες δεν είναι πλέον διαθέσιμες σε αυτόν, και όμως είναι ακόμα ο Μπρους». Ο δημιουργός πρόσθεσε: «Όταν είσαι μαζί του ξέρεις ότι είναι ο Μπρους και είσαι ευγνώμων που είναι εκεί, αλλά η χαρά της ζωής έχει φύγει».

Η Χέμινγκ Γουίλις, η οποία είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό από το 2009, πρόσφερε τη δική της ενημέρωση στο Today τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Μετωποκεφαλική Άνοια. Εξήγησε ότι ενώ η κατάσταση του Willis είναι «σκληρή για την οικογένεια», εξακολουθούν να υπάρχουν «τόσα πολλά όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα να κοιτάξω ψηλά από τη θλίψη και τη θλίψη, ώστε να μπορώ να δω τι συμβαίνει γύρω μας. Ο Μπρους θα ήθελε πραγματικά να είμαστε στη χαρά αυτού που είναι. Θα το ήθελε πολύ για μένα και την οικογένειά μας.