Από τη στιγμή που ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με άνοια, η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του. Η Έμμα Χέμινγκ έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις στα social media για το πώς βιώνει αυτή την περίοδο, που ο σύζυγός της χρειάζεται μεγάλη φροντίδα.

Σε μία πρόσφατη ανάρτηση που έκανε στο Instagram, το πρώην μοντέλο περιέγραψε μέσα από ένα βίντεο, τι έκανε η κόρη τους, Έβελιν, για να βοηθήσει τον πατέρα της και τη συγκίνησε. Όπως είπε, η 9χρονη κόρη της αναζητούσε πληροφορίες σχετικά με τους όσους πάσχουν από άνοια και ανακάλυψε ότι ένα συχνό πρόβλημα τους είναι ο κίνδυνος της αφυδάτωσης.

«Της είπα λοιπόν, “Έβελιν θα φροντίσουμε ο μπαμπάς να έχει πάντα ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι του. Σε ευχαριστώ που μου το είπες. Το πιο τρυφερό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να μαθαίνεις για την ασθένεια του μπαμπά σου”» όπως περιγράφει στο βίντεο συγκινημένη.

Η διάγνωση του Μπρους Γουίλις με άνοια

Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FTD), όπως αποκάλυψε σε δημοσίευσή της η μία από τις κόρες του, Ράμερ. Μέχρι στιγμής, ήταν γνωστό πως ο ηθοποιός έπασχε από αφασία. Μάλιστα, τα προβλήματα που του δημιουργούσε, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από την υποκριτική.

Η εν λόγω πάθηση επηρεάζει τους λοβούς του εγκεφάλου, που βρίσκονται πίσω ακριβώς από το μέτωπο. Αυτοί ευθύνονται για τη συμπεριφορά, τα συναισθήματα, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων και τον προγραμματισμό. Το άτομο που πάσχει από αυτή την ασθένεια, εμφανίζει αλλαγές στην προσωπικότητά του, εμμονική συμπεριφορά, αλλά και δυσκολίες στην ομιλία.