Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία μετά την αποκάλυψη της φρίκης στον Κολωνό, όπου ο 53χρονος Ηλίας Μίχος βίαζε και εξέδιδε 12χρονη. Το κορίτσι, μετά την κατάθεσή του στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ξετύλιξε όλο το κουβάρι του αποτροπιασμού, που έζησε για 150 ημέρες.

Το πρώτο της βράδυ στη ΓΑΔΑ πέρασε και η 37χρονη μητέρα του μικρού κοριτσιού, για την οποία εκδόθηκε ένταλμα χθες το απόγευμα, με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας. Η ίδια αναμένεται σήμερα το πρωί, να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας, από την οποία πιθανότατα θα λάβει προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία της.

Από την πλευρά του Ηλία Μίχου, γίνεται λόγος για μηνύματα που αναφέρουν οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ του ίδιου και της 37χρονης, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο Βασίλη Χρονόπουλο, ο συλληφθέντας ισχυρίζεται πως στα μηνύματα που έχει στην κατοχή τον εκβίαζε για χρηματικά ποσά, αφότου έμαθε για τους βιασμούς της ανήλικης.

«Υπάρχουν μηνύματα που θα βγουν στη δικογραφία. στο κινητό, που αντάλλασσε με τη μητέρα ο κατηγορούμενος. Αναφέρουν πως υπήρχαν οικονομικές δοσοληψίες με τη μητέρα του παιδιού» είπε στον ΣΚΑΪ. Με τον παρουσιαστή να τον ρωτά αν ισχυρίζεται πως όχι μόνο γνώριζε αλλά τον εκβίαζε για χρηματικά ποσά, και τον κ. Χρονόπουλο να απαντά «Αυτό ακριβώς ισχυρίζεται».

Η ανακοίνωση της συζύγου του 53χρονου

Νωρίτερα, σήμερα, γινόταν λόγος για ένταλμα σύλληψης της συζύγου του Ηλία Μίχου, για συγκάλυψη και χρηματισμό. Η ίδια, υπογράφει ως Ελισάβετ Λέκκα, προχώρησε σε ανακοίνωση, εξηγώντας πως βρίσκεται σε διάσταση τρία χρόνια με τον 53χρονο και πως έχει στοιχεία που δείχνουν πως δεν είχε σχέση. Αναλυτικά:

Αυτές τις ημέρες εγώ και το παιδί μου γίναμε αντικείμενο ανθρωποφαγίας, με την εφαρμογή, από επώνυμους και ανώνυμους σχολιαστές, οικογενειακής ευθύνης για πράξεις που δεν γνωρίζαμε και δεν είχαμε καμία σχέση, και για τις οποίες μόνο αποτροπιασμό νιώθουμε.

Με τον πρώην σύζυγο μου ήμασταν σε ουσιαστική διάσταση από τριετίας, απλά συγκατοικούσαμε σε ένα σπίτι που μας ανήκει εξ ημισείας.

Στις 3/9 το πρωί η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μου έστειλε μεσω κοινωνικού δικτύου μήνυμα πως ήθελε να μιλήσουμε και μου κοινοποίησε δυο συνομιλίες του πρώην συζύγου μου με το παιδί, με σοκαριστικό περιεχόμενο, γράφοντας μου πως θα τον καταγγείλει για “σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου”, όπως μου εγραψε και πως αν δεν το κάνει αυτή, θα το κάνει η αδελφή της, η οποία επίσης μου εστειλε μηνυμα με τους διαλόγους αυτούς. Έχασα κυριολεκτικά την γη κάτω από τα πόδια μου, αμέσως μιλήσαμε με την μητέρα του παιδιού με φωνητική κλήση και μου επανέλαβε τα ίδια. Αυθημερόν απαίτησα από τον πρώην σύζυγο μου να φύγει από το σπίτι, όπως και έπραξε και να πάρουμε διαζύγιο, δηλώνοντας του πως αν δεν μου έδινε συναινετικό, θα έκανα αγωγή διαζυγίου αναφέροντας ως λόγο όσα έμαθα. Αναγκαστικά συμφώνησε, απευθυνθήκαμε σε δικηγόρους, συντάχθηκε και υπογράψαμε το απαραίτητο ιδιωτικό συμφωνητικό και στις 4 Οκτωβρίου υπογράψαμε σε συμβολαιογράφο την πράξη λύσης του γάμου και χωρίσαμε αμετάκλητα.

Μετά τις 3/9, αφού η μητέρα του παιδιού μου έστειλε τα μηνύματα των διαλόγων και με ενημέρωσε, και αφού το ίδιο βράδυ, χωρίς να το γνωρίζω, πήγε στο Α.Τ. και κατήγγειλε τον πρώην συζυγο μου, μου ζήτησε χρήματα. Την πρώτη φορά 100 ευρώ για το ταξί και να πάει το παιδί σε γιατρό, όπως μου έγραψε σε γραπτό μήνυμα, τα οποία της έδωσα. Μετά από λίγες ημέρες μου ξαναζήτησε άλλα 100 με ανάλογη δικαιολογία και της τα έδωσα, για λόγους ανθρωπιστικούς και συγκλονισμένη από όσα μου αποκάλυψε με τα μηνύματα. Στα μηνύματα έγραφε πως δήθεν δεν έχει πάει στην Αστυνομία και πως θέλει να την βοηθάω όποτε θα μου τα ζητάει και μου ζήτησε πάλι στις 8/9 άλλα 100 ευρώ. Δεν απάντησα, διότι δεν ήθελα να συνεχιστεί αυτό, δέχτηκα αλλεπάλληλα γραπτά μηνύματα για να την συναντήσω να της δώσω τα χρήματα, και μετά από έντεκα (11) αναπάντητες κλήσεις, που ειναι καταγεγραμμένες στο κινητό μου, όπως και τα μηνύματα που μου ζητούσε χρήματα, την μπλόκαρα και δεν επέτρεψα άλλη επικοινωνία. Είναι σε απολύτως ψευδές πως δήθεν την επισκέφτηκα στο σπίτι της, της πρόσφερα χρήματα και τα αρνήθηκε. Τα γραπτά της μηνύματα είναι στα χέρια μου και αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ποιος ζητούσε χρήματα, λέγοντας ψέματα πως δεν είχε πάει στην Αστυνομία.

Ο πρώην σύζυγος μου θα κριθεί από την Δικαιοσύνη. Αυτό που ζητώ είναι να σταματήσουν τα ψέματα και ο κανιβαλισμός εμένα και του παιδιού μου, που παντελώς άδικα έχασε τη δουλειά του, για πράξεις με τις οποίες δεν έχουμε την παραμικρή σχέση. Για όσους δε έγραψαν τρομερές συκοφαντίες και μας στοχοποίησαν, φτάνοντας στο αίσχιστο σημείο να πουν μέχρι πως δήθεν γνώριζα και συγκάλυπτα ή πως δήθεν βγήκε ένταλμα σύλληψης μου, θα προσφύγουμε στην μόνη αρμόδια, την Δικαιοσύνη.

Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα της 12χρονης

Όσον αφορά τη μητέρα της 12χρονης, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται πως τα δύο εμβάσματα που εντοπίστηκαν, αφορούσαν την 12χρονη χωρίς να το γνωρίζει. Για την ακρίβεια, υποστηρίζει πως το παιδί είχε πάρει την κάρτα της, αφού εκεί ο Ηλίας Μίχος είχε βάλει δύο ποσά των 20 και 25 ευρώ περίπου, που προορίζονταν για την 12χρονη.

Στη δικογραφία, τα εμβάσματα που εντοπίστηκαν, τα χρήματα δηλαδή που μπήκαν στον λογαριασμό της, δεν ήταν μόνο από τον 53χρονο που φέρεται να λάμβανε ποσά από τους πελάτες- παιδεραστές για να βιάσουν τη 12χρονη, αλλά και από τους ίδιους προς την μητέρα.

Έχουν συμπεριληφθεί παράλληλα τηλεφωνικές συνομιλίες και μηνύματα που προέκυψαν από την ανάλυση των κινητών.

Γι’αυτόν τον λόγο, οι αρχές θα κάνουν φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς των μελών της οικογένειας της 12χρονης , του Ηλία Μίχου και της οικογένειας του, μετά την παραγγελία του προέδρου της αρχής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αν εντοπιστούν ποσά τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα των ατόμων που θα ελεγχθούν, τότε οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Για την ώρα, έτσι κι αλλιώς οι έρευνες στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση, ενώ είναι πιθανό να γίνει ακόμα μία σύλληψη.

Μάλιστα, αυτή η σύλληψη χαρακτηρίζεται ως το «κλειδί» σε αυτή την υπόθεση. Πάντως οι αρχές έχουν ήδη φτάσει στα ίχνη και κάποιων άλλων ατόμων, από έναν αριθμό περίπου 15 ανδρών,  που έδωσε η ανήλικη κατά την διάρκεια των δύο πρώτων καταθέσεων της στο ανηλίκων, παρουσία παιδοψυχολόγου της υπηρεσίας, ενώ χθες προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση.

Επομένως, δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις «πελατών».

Υπενθυμίζεται πως χθες ομόφωνα προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο άνθρωπος που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε το παιδί και ο 42χρονος Βασίλη Σοφιανίδη, που συνελήφθη ως ένας από τους άνδρες που φέρονται να την βίασαν.

Κατά την απολογία του ο Μίχος, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με το κοριτσάκι αλλά ότι δεν το βίασε ενώ για τα υπόλοιπα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται άσκησε το δικαίωμα της σιωπής.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Λιάγκας για τον βιασμό 12χρονης στον Κολωνό: «Στα 213 ονόματα υπάρχουν ηθοποιοί και δημοσιογράφοι»

Λύτρας: Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα

Δεν έχω πάρει ακόμη στα χέρια μου τη δικογραφία, μόλις την λάβω θα αποφασίσω αν θα συνεχίσω, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, Απόστολος Λύτρας. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται και αναμένεται -όπως είπε και ο κ. Λύτρας- να ζητήσει προθεσμία. Η μητέρα λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό, σημείωσε ο δικηγόρος προσθέτοντας ότι εκείνη ήταν που έκανε την καταγγελία πριν από περίπου έναν μήνα και πήγε στην αστυνομία.

Πρόσθεσε ότι έχει επικοινωνήσει και με τα άλλα παιδιά της οικογένειας, τα οποία πιστεύουν κατηγορηματικά ότι η μητέρα δεν έχει εμπλοκή. Όπως είπε, από πληροφορίες γνωρίζει ότι υπάρχουν δύο εμβάσματα -20 και 25 ευρώ- προς την μητέρα, τα οποία η ίδια αγνοούσε.

Ο Απόστολος Λύτρας τόνισε πρόκειται για μεγάλο θέμα, στο οποίο εμπλέκονται πολλά άτομα και αυτό που προέχει είναι «να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και αν κινδυνεύουν κι άλλα παιδιά». Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε: «Προφανώς το έχουν ξανακάνει, δεν ξεκίνησαν να πηγαίνουν με ανήλικα στα 50 τους».

\

Συνελήφθη και ο πατέρας της 12χρονης

Κι ενώ συνεχώς έρχονται νέα στοιχεία στην υπόθεση, λίγη ώρα πριν συνελήφθη και ο πατέρας της 12χρονης, αλλά για άλλο λόγο.

Εντοπίστηκαν ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής έρευνας στο σπίτι στον Κολωνό, ωστόσο ο 40χρονος άνδρας έτσι κι αλλιώς είναι γνώριμος στις Αρχές. Ο ίδιος μπαινοβγαίνει στις φυλακές και αυτή τη φορά συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών