Συναγερμός σήμανε πριν λίγο έξω από τη Βουλή όταν οδηγός έφτασε με αγροτικό όχημα έως το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απειλούσε να ανατιναχθεί, φωνάζοντας στους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από κοντά του.

Άμεσα, ακινητοποιήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Το σημείο αποκλείστηκε ενώ επί τόπου έχει σπεύσει κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, που διενεργεί ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εκρηκτικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά.

Μέσα στο αγροτικό όχημα φέρεται να βρέθηκαν δυο μπιτόνια βενζίνη και πετρέλαιο. Ο άνδρας έχει μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα.

«Θα ανατιναχτώ» φώναζε ο 58χρονος

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί. Ο 58χρονος οδηγός του αγροτικού κατάφερε να ανέβει πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Εκανε βόλτες με το φορτηγάκι και στη συνέχεια φώναζε «Θα ανατιναχτώ». Πάνω στην καρότσα του αγροτικού είχε φιάλες υγραερίου και μπιτόνια, τα οποία όμως δεν είχαν βενζίνη, αλλά νερό!
Τελικά ύστερα από την κινητοποίηση των αστυνομικών που ήταν στο σημείο ο 58χρονος συνελήφθη. Στο σημείο έφτασε μέχρι και η αντιτρομοκρατική. Αμεσα διακοπή η κυκλοφορία μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ωστόσο μετά τη λήξη συναγερμού, λίγο μετά τις 11:00, ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιστολή την οποία ήθελε να δώσε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αναφορές για κλοπή αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου, κλοπή οικοδομικής αδείας υλοποίηση σχεδίου κλοπής οικοπέδου, Ιαματική και λοιπές πηγές ποταμού Παμίσου και ιστορικό δένδρο ο πλάτανος του Αγίου Φλώρου, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για θέματα ζωτικής και καίριας σημασίας.