Την απόφαση του να εγκαταλείψει οριστικά το θέατρο γνωστοποίησε ο Παύλος Χαϊκάλης. Ο ηθοποιός που αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να παίξει και να κάνει περιοδεία στην Κύπρο με την παράσταση «ΝικοΤιτανικός», είπε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» πως αυτή θα είναι και η τελεταία του δουλειά η οποία μάλιστα θα του εξασφαλίσει τα έξοδα ώστε να κάνει μετακόμιση και να επιστρέψει μόνιμα στο χωριό του.

«Είχα την εσωτερική ανάγκη να δουλέψω. Είναι όμως, η τελευταία μου δουλειά στο θέατρο και αποχωρώ. Αυτό για να μην έχει πρόβλημα κανένας συνάδελφός μου. Θέλω να είναι όλοι ευχαριστημένοι» ήταν η δήλωση του Παύλου Χαϊκάλη.

https://www.intronews.gr/8896-2-aris-servetalis-faii-kokkinopoulou-anemvoliastos

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά τις επίσημες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του ίδιου στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν τουλάχιστον πέντε καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού. Η Χριστίνας Ζ.  κατέθεσε την καταγγελία της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και περιγράφει πως γλίτωσε στο παρά πέντε τον βιασμό. Για σεξουαλική παρενόχληση τον έχει καταγγείλει και η Κύπρια ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή. Επίσης, η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Sky Maddas μέσω ανάρτησης στο twitter, κατήγγειλε τον Παύλο Χαϊκάλη δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα μηνύματα, που όπως υποστηρίζει, της έστελνε ο ίδιος το 2011, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Τέλος, στο ΣΕΗ έχει κατατεθεί σοβαρή καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού στην οποία η καταγγέλλουσα περιγράφει τα όσα εφιαλτικά βίωσε στα χέρια του ηθοποιού πριν 31 χρόνια.