Αναστάτωση προκλήθηκε τις πρωινές ώρες στο Περιστέρι, όταν γύρω στις 06:30 της Κυριακής (24/9) κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Άμεση Δράση ώστε να παρέμβει λόγω ένοπλου επεισοδίου.

Οι αμεσοδρασίτες έφτασαν άμεσα στο σημείο, στη λεωφόρο Θηβών στον αριθμό 235 στο Περιστέρι, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι είχαν εξαφανιστεί. Τόσο κατά την επιτόπια έρευνα, όσο και κατά την προανακριτική λήψη καταθέσεων, διαπιστώθηκε πως ομάδα Ρομά, αγνώστου αριθμού ατόμων, ενεπλάκησαν μεταξύ τους.

Κατά πηγές του intronews.gr, έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί και μάλιστα υπήρξαν τραυματισμοί, χωρίς όμως οι μάρτυρες να γνωρίζουν πόσοι ήταν εκείνοι που χτυπήθηκαν. Όπως φέρονται να κατέθεσαν, έφυγαν από το Περιστέρι με ιδία μέσα.

Το σήμα που μαρτύρησε το πιστολίδι στο Περιστέρι

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν δύο κάλυκες και τους απέστειλαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα πραγματοποιηθεί η βαλλιστική εξέταση.

Λίγο αργότερα πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε σήμα από το Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ για τραυματίες από πυροβόλο όπλο. Αφού έσπευσαν στο νοσοκομείο, διαπίστωσαν πως επρόκειτο για δύο Ρομά, οι οποίοι ήταν ελαφρά τραυματίες στα κάτω άκρα από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έχουν διακριβώσει πως οι δύο τραυματίες εμπλέκονται με το περιστατικό στο Περιστέρι και ως εκ τούτου αναμένεται εντός της ημέρας η σύλληψή τους. Οι λόγοι για τη σύρραξη είναι μέχρι στιγμής άγνωστοι.